(Haber-Foto: Mustafa Işık)

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Tokat Belediyesi tarafından dün (Perşembe) özel insanlarımıza kahvaltı programı tertip edildi. Düzenlenen kahvaltıya, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Ak Parti Tokat 3’üncü sıra Milletvekili Adayı Cüneyt Aldemir, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Çalışkan, Türkiye Sakatlar Derneği Tokat Şube Başkanı Ali Aras, Aile ve Sosyal Politikalar Tokat İl Müdürü Mahmut Özdemir, Tokat Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Yılmaz, İŞ-KUR Müdürü Bekir Fındık ve özel insanlarımızla birlikte aileleri katıldı. Programda Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Ak Parti Tokat 3’üncü sıra Milletvekili Adayı Cüneyt Aldemir, ve Türkiye Sakatlar Derneği Tokat Şube Başkanı Ali Aras katılımcılara hitap etti.

ARAS, “AMERİKA'DAN SONRA ENGELLİ AİLELERİMİZİN HAKLARINI, HUKUKLARINI KORUYACAK YASALAR ÇIKTI”

Türkiye Sakatlar Derneği Tokat Şube Başkanı Ali Aras, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası, bizim için bir farkındalık haftasıdır. Haftamızın hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu haftada bize bu güzel mekanı açan çok kıymetli belediye başkanıma ayrıca teşekkür ediyorum. Yaklaşık 2001 yılından beri dernek başkanlığını yürütmekteyim. Bu yıldan beri Sayın Cumhurbaşkanımızla, onun yol arkadaşı olan milletvekillerimizle, yine yol arkadaşı olan sayın valilerimizle, belediye başkanlarımızla birlikte çok güzel çalışmalar yaptık. İlimizde sizlerin hayatını kolaylaştırmak ve karşılaştığınız sorunları gidermek için sorumluluklarımızı hep yerine getirmeye çalıştık. Belediye başkanımızdan bahsetmek isterim. 10 yıldır birlikte çalışıyoruz. Bütün dernek olarak yapmış olduğumuz projelerde ve sosyal faaliyetlerimizde her türlü konuda bizi hiç yalnız bırakmadı. Ve bundan sonra da bırakmayacak. Amerika'dan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çıkan engelliler ve engelli ailelerimizin haklarını ve hukuklarını koruyacak yasalar çıktı. Bu yasalar sadece Amerika'dan sonra Türkiye'de çıktı. Bu yasalar nelerdir? Engelli kardeşlerimiz ve ailelerimiz daha rahat yaşam kurabilsin diye sağlanan eğitim, sağlık, spor ve istihdam gibi haklar vardır. Örneğin, 2001 yılından önce hiçbir okulumuzda engelli öğretmenimiz yoktu. Şimdi ise ataması yapılmayan engelli öğretmenlerimiz var ve okullarımızda görev yapıyorlar. Ayrıca, tekerlekli sandalye gibi sağlık konularında da ilerleme kaydettik. Artık akülü arabalarımızla engellilerimizi bir yerden bir yere götürebiliyoruz. Bu gelişmeler teknolojinin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın sayesindedir. Haklarınız ve hukuklarınız en güzel şekilde yerine getirilmektedir. Değerli arkadaşlar, engelliler olarak sporun her dalında varız. Ampüte milli takımımız bunun bir örneğidir. Bu nedenle, geleceğimiz için ve doğmamış çocuklarımız için önümüzdeki sürecin önemli olduğunu düşünüyorum. Sizleri, bir sivil toplum örgütü başkanı olarak bu süreci en iyi şekilde değerlendirmeye davet ediyorum” dedi.

ALDEMİR, “DEVLET İMKÂNLARININ TAMAMINI SİZ DEĞERLİ KARDEŞLERİMİZE SUNDUK”

Ak Parti Tokat 3’üncü sıra Milletvekili Adayı Cüneyt Aldemir, “Bu hafta içerisinde yapacağınız her türlü faaliyetten sonra, bizler bu farkındalığı her dönem yaşadığımız gibi bu dönemde de yaşayacağız, inşallah. Seçim çalışmaları içerisinde ve daha önceki il başkanlığı sürecinde Tokat'ta yapılan hizmetlerin gerçekten büyüklüğünü, AK Parti iktidarında verilen hizmetlerin ne kadar değerli olduğunu özellikle ziyaret ettiğim zaman çok daha iyi anladım. Zile'de, Turhal'da ve merkezden yapılan sosyal hizmet kampüsünün özellikle merkezde, Türkiye'de örneği yok. Burada da yaklaşık 6 bin ailemize engelli aylığı ve yaşayan engelli kardeşlerimize de aynı şekilde engelli aileye verilerek iktidarımız ve AK Parti döneminde bu hizmetler hizmete geçti. Bu kardeşlerimizin tamamını yapılan hizmetlerin AK Parti iktidarı döneminde olmasından dolayı da çok mutluyum. Çünkü neden? Özel insanlarımızı özel hissettirmemiz lazım, yaşantılarını kolaylaştırmamız lazım. Kolaylaştırırken de sosyal çevreye ve sosyal hayata hep beraber katmamız lazım ki yaşantıları hızlı bir şekilde ilerlerken mutlu ve huzurlu bir şekilde aile ortamında bunları sürdürsünler. Bunları da yapan Allah'a çok şükür ki Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidarında gerçekleşti. Bundan dolayı Cumhurbaşkanımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Devlet imkanlarının tamamını siz değerli kardeşlerimize sunduk. Bizler de inşallah bundan sonraki süreçte elimizden gelen her türlü yardımı, özveriyi ve çabayı göstereceğimi düşünüyorum. Bugünler sizlerle buluştuğumuz özel günler. İnşallah bugünlerdeki buluşmalarımız daha da artarak sizlerin sorunlarını çözmek için yerinde bulunup sizlerle beraber olmayı umut ediyorum.” Dedi.

“BİZ SİZİ YÜREKTEN SEVİYORUZ”

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, "Öncelikle söylemek isterim ki, biz sizlerin çok sevdiğimiz özelliklerisiniz. Bu yüzden şu anda burada sizlerle birlikte kahvaltı yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yunus Emre der ki, 'Yaratılanı severim, yaratandan ötürü.' Bizim böyle bir kültürümüz var. Hem dinimiz bize bunu emretmiş, hem de medeniyetimiz, örf ve adetlerimiz insanlarımızın birbirine olan saygısını ve hürmetini her zaman en üst seviyede tutmuştur. Bu yüzden sizi çok seviyoruz. Aynı şekilde yaratılan olan birbirimizi de seviyoruz. Ali Başkan bu kurumu öyle güzel ve işlevsel hale getirdi ki, kendisini tebrik ediyorum. Tokat'taki derneğimizi görüyorum. Sadece engelli haftasında değil, sadece engelli gününde değil, sadece belli zamanlarda değil, her zaman sizinle birlikteyiz. Doğum günleri, etkinlikler ve birçok faaliyet ile sürekli olarak dik duran bir derneğimiz var. Biliyorsunuz, 21 yıl öncesinden bugüne kadar özel kardeşlerimize, özel insanlarımıza yapılan çalışmalar ve verilen destekler dağlar kadar farklı değildir. Bu farkı görmek lazım, çünkü bugün engelli listesine sahip çıkan bir devletimiz var. Engellilere istihdam oluşturan bir devletiz. Engelli ailelerine sahip çıkan bir devletiz. Her zaman engellilerin yanında olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ımız var. Siz vefalı insanlarsınız ve tekrar bilin ki, biz sizi yürekten seviyoruz. Her zaman sizin yanınızda olacağız ve size ne gerekiyorsa yapacağız. Bu güzellikleri, samimiyeti ve kalpten gelen alkışları burada sağladığınız için sizlere teşekkür ediyorum." Diye konuştu.

“DEVLETİMİZ HER GEÇEN GÜN SOSYAL HİZMETLER ALANINDA ÇOK BÜYÜK DEVRİMLERE HAYATİYET VERDİ”

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Özellikle ifade etmek isterim ki ben, 29 yıllık bir idareci olarak ve kaymakamlığı ilk olarak Tokat'ta Reşadiye'de yapmış biri olarak aynı zamanda işte bu 30 yıllık süreç içerisinde nasıl bir değişimden geçildiğini yakından gören biri olarak sizlerle bir arada olmaktan dolayı yapılanlarla gurur duyuyorum. Burada olmaktan dolayı onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Benim iki tane engelli çocuğum vardı, görme engelliydiler, ameliyatlarını yaptık. Yeşil kartla hastaneye gittim. Şimdi konuları niçin anlatıyorum? Şu an itibariyle sizlerin büyük bir kısmının bunları yapması için ihtiyacı bile yok. Şükürler olsun ki devletimiz her geçen gün sosyal hizmetler alanında çok büyük devrimlere yol verdi, hayatiyet kazandırdı. Tekerlekli sandalyeler ve benzeri pek çok şey artık sıradan hale geldi. Sosyal Hizmet Kampüsümüz ve Engelliler Kampüsümüz, Milli Eğitim'de yaptığımız çalışmalarla Tokat, Türkiye'de parmakla gösterilen en güzel hizmetlerin yapıldığı illerden birisi olacak. Vali olarak belediye başkanımız da kendisi yine belediye başkanı olarak sizlere yaklaşımımızın ne olduğunu gösterelim. Ben tekrar sizlerle bir arada olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu özel haftanızı kutluyorum." Dedi.