Haber: Seda Batur

Tokatlı hemşehrimiz Atakan Engüzel'in 19 aylık oğlu Özgür'e Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip 2 teşhisi konuldu. Gen tedavisi için gerekli olan 1 milyon 689 bin Euro'nun toplanması için Valilik izniyle bir kampanya başlatıldı. Kampanya, diğer SMA kampanyalarına kıyasla oldukça hızlı ilerledi ve yaklaşık 2 ay içinde başarıyla sonuçlandı. Engüzel ailesi, 'Özgür'e Umut Ol' adlı Instagram hesaplarında kampanyanın tamamlandığını duyurdu.

Anne Rabia Engüzel, kampanyanın yüzde yüze ulaştığını paylaştıktan sonra duygularını canlı yayında ifade etti. Çocuğunun tedavi masraflarının toplanmasından dolayı uzun süre mutluluk gözyaşları döken anne Engüzel, "Ben gözyaşlarımı bugüne kadar tuttum. Hep güçlü olmaya çalıştım. Artık ağlayabilirim. Kampanyamızla çok büyük bir aile olduk. Özgür'ün hayatına dokunan herkesten Allah razı olsun. Dilerim diğer SMA'lı bebeklerimizin kampanyaları da bir an önce tamamlanır" dedi.

2 aydır gönüllü olarak Özgür için çalışan vatandaşlar ise kampanyanın tamamlanması ile dört bir yerde halaylar çekti. Tokat'ta da stantlar kurulmuş, iş yerlerine kumbaralar konulmuştu. SMA değil Özgür kazandı.