Bölgesel Amatör Lig (BAL) 4’üncü gruptaki temsilcimiz Tokat Belediye Plevnespor 17. Hafta maçında Ordu Ünye deplasmanında Ünye 1957 Spor ile karşı karşıya geldi.

Lig liderliğini devam ettirmek üzere sahaya çıkan Plevnespor, 0-3 gibi farklı bir skora imza atarak Tokat’a döndü. Ünye İlçe Stadı’nda saat 13.00’da hakem Murat Düdük’ün yönettiği maçta Tokat Belediye Plevnespor ilk yarı 37. dakikada Ahmet Uzun’un attığı golle 0-1 öne geçti ve ilk yarı bu sonuçla bitti. İkinci yarı75. Dakikada Arda Karademir’in attığı golle 0-2, 83. dakikada Muhammed Emir Özbilen’in penaltı golüyle 0-3’e gelen maçın 90 dakikası bu sonuçla tamamlandı.

Tokat Belediye Plevnespor, Bölgesel Amatör Lig 4. Grup’ta 17. Hafta maçında Ünye 1957 Spor’u deplasmanda 0-3 yenerek puan hanesine 3 puan daha yazdırdı ve 42 puanla liderliğini devam ettirdi.

MAÇTAN DAKİKALAR

5. Dakika: Tokat Belediye Plevnespor oyuncusu Ahmet topu kaleci Ataberk’ten kurtararak topu boş kaleye gönderdi. Top ev sahibi takımın kalesinin yan direğinden oyun alanına geri döndü.

7.Dakika: Ünye 1957 Spor oyuncusu Osman topla rakip alana girdi, attığı sert şutta top kaleci Uğur’un ellerinde kaldı.

9. Dakika: Tokat Belediye Plevnespor oyuncusu Yücel’in ara pasında Kaan’dan önce araya giren Kadir topu uzaklaştırırdı.

12.Dakika: Ünye 1957 Spor oyuncusu Osman’ın sert şutunda top defans futbolcusu Doğukan uzaklaştırdı.

17. Dakika: Ünye 1957 Spor defansından seken topu önünde bulan Muhsin’in sert vurduğu şutunda top kaleci Ataberk kurtardı.

26. Dakika: Ünye 1957 Spor oyuncusu Mehmet’in ortasından gelen sert topu kaptan Muhsin ceza alanında kafa ile uzaklaştırdı.

34.Dakika: Ünye 1957 Spor takım kaptan Mutlu’nun uzun taç atışından gelen topu kaleci Uğur elinden kaçırdı. Boştaki topu Okan topu auta attı.

37.Dakika: Tokat Belediye Plevnespor atağında Kaan’ın ara pasında topla buluşan Ahmet kalesini terk eden Ataberk’ten topu kurtaran Ahmet kalecinin yanından topu ağlara gönderdi. Takımını deplasmanda 0-1 öne geçirdi.

38.Dakika: Tokat Belediye Plevnespor oyuncusu Arda topla rakip ceza alanına girdi. Kaleci Ataberk’ten kurtardığı topu sert şutta yan ağlara takıldı.

45+2. Dakika: Ünye 1957 Spor takım futbolcular serbest atışı direk kaleye gönderdi, top kaleci Uğur’dan döndü boştaki topu Okan auta attı.

45+3. Dakika: Maçta başka gol olmadı ve Tokat Belediye Plevnespor soyunma odasına 1-0 önde girdi.

47. Dakika: Ünye 1957 Spor Oyuncusu Kadir’in şutunda top kaleci Uğur kurtardı.

54. Dakika: Tokat Belediye Plevnespor oyuncusu İbrahim Utku topla orta sahaya çıktı. Takım arkadaşı Ahmet’e pas verdiği pozisyonda rakip futbolcu Kadir’e kaptırdı.

75. Dakika: Tokat Belediye Plevnespor takımının geliştirdiği atakla rakip alana girdi. Topla buluşan Ayhan topu Arda’ya pas verdi. Arda düzelttiği topu kaleye şut atarak Ünye deplasmanında takımının 0-2 öne geçiren golünü attı.

83. Dakika: Tokat Belediye Plevnespor oyuncusu Ahmet’e atılan uzun pasla rakip ceza alanına giren Ahmet kendini yerde buldu. Maçın hakemi Murat Demir beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Muhammet Emir topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderirken maçta skoru 0-3 yaptı.

90+6.Dakika: Ünye 1957 Spor 0-3 Tokat Belediye Plevnespor maçın sonucu. Lider gittiği Ünye deplasmanından aldığı farklı skorla yakın takipçisi Niksar Belediyespor’un evinde ağırladığı Ulubey Belediyespor’a 0-1 yenilmesiyle rakibinin de puan kaybettiği haftada aradaki puan farkını 5 puan yaparak haftaya lider girdi.

MAÇ SONU DEĞERLENDİRMELER

Tokat Belediye Plevnespor’un 8 Mart Çarşamba günü deplasmanda karşılaştığı ve 0-3 yendiği Ünye 1957 Spor maçının ardından Teknik Direktör, As Başkan, yönetim ve futbolcular maç hakkında görüşlerini dile getirdiler.

“KALAN MAÇLARIMIZI BUGÜNKÜ SKOR GİBİ BİTİRMEK İSTİYORUZ”

Oyuncularını oynadıkları oyundan dolayı kutlayarak sözlerine başlayan Teknik Direktör Semih Tokatlı, “Verdikleri mücadele arzuları istekleri oynanan oyunla iyi bir galibiyet geldi. Grubun en zorlu deplasmanıydı, Allah’a şükürler olsun ki çalışmalarımızın karşılığını verdi. Bu galibiyeti burada olmayan taraftarlarımıza ve deprem bölgesinde olan Belediye Başkanımıza armağan ediyoruz. Maç maç düşünüp yolumuza devam edeceğiz. Pazar günü evimizde final maçı diyebileceğimiz Çarşambaspor’la oynayacağız. Bizim için tüm maçlar aslında final maçı gibi. İnşallah kalan maçlarımızı bugünkü skor gibi bitirmek istiyoruz. Depremden dolayı TFF maç programında düzenlemeler yaptı, bazı maçlar hafta içi de oynanacak. Düzenlemeler dâhilinde programlarımızı yaptık, çalışmalarımız bu yönde devam edecek. Oynayan ayrı, oynamayan ayrı şans alacak gibi. Çalışmaları ve programları bizde mevcut, bunun da planlamasını Ünye maçında sizler de gördünüz. Diğer oyuncularımızı da her an hazır tutuyoruz, oyuna girenlerde katkı veriyor. O yüzden bu sevindirici bir olay, inşallah böyle yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

“ÇOK ŞÜKÜR Kİ KAZANMASINI BİLEREK SAĞ SALİM ATLATTIK”

Deneyimli Stoper oyuncusu Berk Kal, “Bu maçın zor olacağını biliyorduk, ta ki gol atana kadar. Golü de bulduk ve ondan sonra da bir direnç gösterdik. O direncin karşılığında da gollerin devamı geldi. Ünye futbol kültürü olan bir yer, ondan dolayı zor bir deplasman olacağını düşünüyorduk. Çok şükür ki kazanmasını bilerek sağ salim atlattık.” şeklinde konuştu.

ÇARŞAMBASPOR’U YENİP ŞAMPİYONLUĞUMUZU İLAN ETMEK İSTİYORUZ

Takım Kaptanı Muhsin Polat “aslında bu puan farkını geçen hafta yapmamız gerekiyordu. Şanssızlıklardan dolayı ne yazık ki olmadı, bugüne nasip oldu. Adalete inanıyorum, adalet yerini buldu. Takımımız hak ettiği yerde, yakın takipçimize 5 puan fark attık. İnşallah, Pazar günü seyircimiz önünde Çarşambaspor’u yenip Şampiyonluğumuzu ilan etmek istiyoruz, hak ediyoruz bunu. Sizlerin de ayaklarınıza sağlık, bu önemli maçta bizleri yalnız bırakmadınız.” diye konuştu.

DİLLENDİRDİĞİMİZ ŞAMPİYONLUĞA ULAŞACAĞIZ

Tokat Belediye Plevnespor As Başkanı İsmet Yiğit, “Aslında bizlerin bu 5 puanlık farkını geçen hafta yapmamız gerekiyordu. Olmadı ne yazık ki, bunu bu hafta yaptık. Ünye deplasmanından mükemmel bir oyunla mükemmel bir skorla maçı 3-0 kazandık. Niksar’ın da kendi evinde yenilmesiyle bizim için avantaj oldu. İnşallah bu moralle ligimize devam edeceğiz. Dillendirdiğimiz şampiyonluğa ulaşacağız inşallah. Pazar günü oynayacağımız Çarşambaspor maçına tüm halkımızı bekliyorum. Bu maçımızda açık tribün ücretsiz olacak.” açıklamasında bulundu.

ÇARŞAMBASPOR MAÇINI KAZANARAK RAHATLAMAK İSTİYORUZ

Yönetim kurulu muhasip üye, Voleybol Şube Sorumlusu Mehmet Elibol, “Geçen hafta evimizde ki oynadığımız Niksar Belediyespor galibiyetini elimizden kaçırdık. Onlar kendi evinde yenildi, biz deplasmanda kazandık, telafisini yaptık. Pazar günü evimizde konuk edeceğimiz Çarşambaspor maçını kazanarak rahatlamak istiyoruz.” dedi.

ÇARŞAMBA MAÇINDA TÜM TARAFTARLARIMIZI YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ

Plevnespor’un ilk golünü kaydeden Ahmet Uzun, “Ünye maçına çok iyi hazırlandık, Niksar maçında bir kaza yaşadık. Takım olarak önümüze bakıyoruz, maç maç ilerliyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi hedefimiz şampiyonluk, güzel bir maç oldu, takım arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Ünye deplasmanında galip gelen biz olduk, mutluyuz ve huzurluyuz. Pazar günü evimizde oynayacağımız Çarşamba maçında tüm taraftarlarımızı yanımızda görmek istiyoruz. Onlarla bizler daha güçlüyüz ve ayaklarımıza sağlam basıyoruz, yere. Bizleri bu önemli maçta yalnız bırakmasınlar.” dedi.

İNŞALLAH SEZON SONU ŞAMPİYON OLACAĞIZ

Muhammed Emir Özbilen ise, “Maçı kazandığımız için çok mutluyuz. Ünye deplasmanında çok iyi bir oyun oynadık ve zor bir rakipti. İyi oyunla deplasmanda 3 puanı 3 golle almayı bildik. Yakın takibimizde olan rakibimiz de kaybederek ligin bütün ipleri elimize aldık. İnşallah sezon sonu şampiyon olacağız. Deplasmanlar her zaman zor oluyor, ilk golden sonra devamının geleceğinden emindik. Şükür ki gol yemeden maçımızı kazandık. Taraftarımızla birlik ve beraberlik içinde Çarşamba maçını da kazanmak istiyoruz. Tokatlı futbolseverleri bu maça bekliyoruz.” Dedi.