Tokat’ta görev yapmakta olan Vergi Dairesi Müdürü Ömer Yılmaz, aslen Malatyalı olmasından hareketle, 06 Şubat 2023 tarihinde deprem felaketinde büyük bir yıkımın olduğu Malatya ilindeki yaraların sarılmasında rol üstlenen Tokat Pazar Belediye Başkanı Erdoğan Yılmaz’a vefa ve teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. İl Defterdarı Aliaddin Karpınar da bu ziyarette yer aldı. Vergi Dairesi Müdürü Ömer Yılmaz, Malatya’da bulunan oğlu depremden kıl payı kurtulmuş, ablası ise göçük altında kalarak vefat etmişti.

06 Şubat 2023 tarihindeki depremde sarsılan ve can kayıplarının, yıkımların yaşandığı 11 ilden biri de Malatya olmuştu. Türkiye’nin dört bir yanından yardımlar ulaştırılmaya başlanmıştı. Tokat’tan Pazar Belediyesi de yardım bölgesi olarak Malatya ilinde görevlendirilmişti. Pazar’dan Malatya’ya gidilerek acil ihtiyaçların karşılanması için seyyar fırın kurulmuş, ekmek, su, gıda ihtiyaçları karşılanmaya başlanmıştı. Tokat’ta görev yapan Malatyalı bürokratlardan Vergi Dairesi Müdürü Ömer Yılmaz, İl Defterdarı Aliaddin Karpınar’la birlikte geçen hafta Pazar’a giderek Belediye Başkanı Erdoğan Yılmaz’ı makamında ziyaret ettiler. Vergi Dairesi Müdürü Ömer Yılmaz, bir Malatyalı olarak Başkan Yılmaz’a teşekkürlerini, vefalarını göstermek istediğini belirtti.

Tokat Defterdarı Aliaddin Karpınar, Vergi Dairesi Müdürü Ömer Yılmaz'ın o bölgenin evladı olduğunu ve depremin acısını yürükten hissettiklerini dile getirdi. Defterdarlık olarak bir kamyon yardımı deprem bölgesine gönderdiklerini, memleketteki yakın eş ve dostlarının depreme maruz kaldığı bölgeyi bizzat ziyaret ederek yıkımlara şahit olduklarını belirttiler. Vergi Dairesi Müdürü Ömer Yılmaz, oğlunun o zor günlerde depremin 2. günü ekmek dağıtıldığını duyması üzerine dağıtım yerine gittiğinde dağıtım işinin Pazar Belediyesi'nin üstlendiğini görünce son derece mutlu olduğunu, kendisini Pazar’a ait hissettiğini ve görevlilere kendisini tanıttığını, mutluluğunu belirttiğini söyledi. Yapılan yardımların ne anlama geldiğini çok iyi anladıklarını ifade ederken bu nedenle Pazar Belediyesini ve Başkanını yürekten kutlamakta olduklarını vurguladılar.

Vergi Dairesi Müdürü Ömer Yılmaz, Pazar Belediyesi’ne hitaben yazmış olduğu “Malatya'dan Pazara” isimli şiirini takdim etti ve yazdığı iki kitabı başkana hediye etti. Yılmaz, Belediye Başkanı Erdoğan Yılmaz’a hitaben yaptığı konuşmada “Malatyalı olarak Pazar Belediyesinin yaptığı bu özverili çalışma ve yardımları hiçbir zaman unutmayacağız. Malatya insanı vefalıdır. Artık Pazar ilçesi ve Pazar Belediyesi’nin, Başkanının Malatyalılar nazarında apayrı bir yeri olduğunu bilmenizi isteriz.” dedi. Emeklilik sonrası Malatya’da ikamet edeceğini söyleyerek, Başkan Yılmaz’ı Malatya'da misafir etmekten gurur duyacaklarını belirtti.

Pazar Belediye Başkanı Erdoğan Yılmaz da deprem olduğunda derhal harekete geçtiklerini ve yörede koordinasyonu üstlenen Van Valisi Ozan Balcı ile yapılan görüşme sonrası Malatya'ya yöneldiklerini ve orada merkezde hizmet vermeye başladıklarını belirtti. Aslen Malatyalı olan Vergi Dairesi Müdürü Ömer Yılmaz’ın bu ince ve nazik ziyaretinden ötürü çok duygulandığını söyledi. Kendisine ve ekibine Malatya'da çok sıcak davranıldığını, Malatya’da insanlığın vefalı ve kadirşinaslığına şahit olduğunu ifade etti. Vergi Dairesi Müdürü Ömer Yılmaz’ın davetine de icabet edeceğini belirtti. Yazılan şiirin duygusal nitelikte olduğunu ve makama asacağını belirtip, kitaplar için de teşekkür etti ve memnuniyetini dile getirdi.

Malatya’dan Pazara

 

Deprem oldu Altı Şubat iki bin yirmi üç te  yıkıldı evimiz

Bozuldu yolumuz söndü ocağımız

Akmıyor suyumuz tütmüyor baçamız

Kaynamıyor aşımız titriyor canımız

 

 Zorundayız  dardayız enkaz altındayız

 Feryadımız  yeri göğü inletiyor duyun diyoruz

 Yardım için yokuz çünkü hepimiz zorundayız

 Şakınız hep birlikte yardıma muhtacız

 

Devletimiz koşuyor yardımımıza

Alan büyük yıkık yollar geçmiyor araçlar

İş makinalarıyla olmuyor var altında canlar

Sabırla sebat gerek bir de dikkat

 

Dört biryandan yardım geliyor

Civar iller ile dostlar hep birden

Önce canı kurtarmak gerek

Enkaz altındakiler bizi bekler sabır gerek

 

Herkes canla başla gayret eder

Sabah oldu akşam oldu geçer günler

Enkazın altındaki canlar inler

Sağ çıkanlar için herkes bayram eder

 

İşte böyle bir ortamda geldi bize

Yetişti Malatya’nın imdadına

Tokat’taki Pazar ilçesi

Dört elle sarıldı yaptı yardımı

 

Sizin ekmeğiniz yedik darda iken

Getirdiğiniz suyu içtik kana kana zorda iken

Bize umut oldunuz canla başla

Nasıl unuturuz sizi gazanız mübarek ola

 

Sarılıyor yaralar yavaş yavaş

Göçüp gitsek de döneceğiz

Malatya kadim şehir vazgeçmeyiz

Yeniden hep beraber şen olacağız

 

Size selam getirdim kadim şehirde

Size selam getirdim Battalgazi’de

Size selam getirdim Karakavakta

Size selam getirdiğim Yeşilyurt’a

 

 Size selam getirdim Emeksizde

 Size selam getirdim Sıtma Pınarında

Size selam getirdiğim Malatya'nın

Her karış toprağında insanında

 

 Var olsun devletimiz, var olsun aziz milletimiz

 Var olsun Tokat'ımız

 Var olsun kendi küçük yüreği büyük

 İnsanların yaşadığı Pazarımız

 Pazar’da herkes mutlu olsun, Pazar Malatya'ya can olsun

 Bu iyiliğiniz örnek dostluğumuz baki olsun

Ömer Yılmaz