Geçtiğimiz günlerde doğup büyüdüğü Pazar ilçesine giderek Kaymakam Miraç Demir ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Çıtak'ı ziyaret eden İşitme Engelli Yazar Turan Yalçın ziyarette hem çalışmalarını anlattı, hem de Recep Yazıcıoğlu kitabını takdim etti. Öğrencilere çalışkan ve sevilen liderleri anlatmanın öneminden bahseden Yazar Yalçın, yazarlara ve yöneticilere gençlere kitap hediye etmelerini tavsiye etti.

Yalçın, "Gittiğim her yerde kaymakamlara kitabımı çocuklarla buluşturmaları konusunda önerilerde bulunuyorum. Pazar kütüphanesi açılınca da çok sayıda kitap hediye edeceğim. Daha önce de Pazar Seda Sayan Ayşe Ak Lisesi’ne çok sayıda kitabımı hediye etmiştim. Eski Valimiz Ozan Balcı kitabın yeni baskısını yaptırarak kaymakamlara, daire müdürlerine hediye etmişti. Okuyan kaymakamlar ve daire müdürleri de kitabı okuyunca bizlere teşekkür etmişlerdi. Bu de bizi mutlu etmişti. Bizde eski Valimiz Dr. Ozan Balcı’ya buradan duyarlılığı için teşekkür ederiz.

Kaymakam Miraç Demir ise Yalçın’ın nezdinde geçtiğimiz ALES sınavında 100 puan alan oğlu Hüseyin Yalçın’ı tebrik ederek, Yalçın'ı ve kitaplarını Pazar’da öğrencilerle buluşturmak istediklerini söyledi.