Tuşlu çalgılar arasında en çok tercih edilen enstrümanlardan biri olan piyano modelleri, geniş model skalası ile yer alıyor. Yaklaşık olarak 88 adet tuşa sahip olan piyano modelleri sesleri doğru bir şekilde çıkartabilmenize yardımcı oluyor. Piyano alırken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta yer alıyor olup özellikle piyanoya yeni başlayanların dikkat etmesi gerekiyor. Bu noktalardan ilki hangi amaç doğrultusunda piyano alınacağı ikincisi ise hangi piyano modelinin alınacağı. Akustik piyano mu yoksa dijital bir piyano mu alınacağı bu noktada en önemli konulardan biri. Tercih edilen piyano modeline göre dikkat edilecek unsurlar farklılaşabiliyor. İki farklı piyona çeşidini de alırken dikkat edilmesi gerekenleri ayrı bir şekilde incelemek mümkün.

 

Yeni Başlayanlar İçin Akustik Piyano Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Piyanoya yeni başlayan için piyano tercihinde bulunmak zorlu bir aşama gibi görünse de aslında oldukça basit. Akustik piyano modelleri, mekanik tuş sistemine sahip olup en küçük harekete bile tepki verebilir bir sisteme sahip. Tuş hassasiyeti olan bu modellerde alınırken dikkat edilmesi gerekiyor. Amatör ya da profesyonel olmak fark etmeksizin her bir kullanıcının aradığı bir hissiyat olması açıdan tercih edilebiliyor. Büyük hacimli bir gövdeye sahip olan akustik piyona modelleri gövde içinde titreşen teller sayesinde pürüzsüz bir ses çıkmasını sağlıyor. Bu da dolayısıyla piyanoyu çalarken ya da dinlerken daha çok keyif alınabiliyor. Piyano çalmaya yeni başlayan bir kişi akustik piyanonun hassas tuş hissiyatı ve mekanikliği sayesinde diğer piyano modellerini daha rahat çalabilmeyi sağlıyor. Kuyruklu piyano ve duvar piyanolarında hiç çalma deneyimi olmayan kullanıcılar akustik piyanonun tuş takımına alışmasından dolayı, kolay bir şekilde çalabiliyor. Akustik piyano modelleri diğer piyano modellerine oranla işçilik ve kalite anlamında tüm testlerden geçirilerek hazırlanıyor. Uzun yıllar boyunca kullanıma müsait olan bu piyano modelleri uzun ömürlü olup bakımları düzgün bir şekilde yapıldığında sorunsuz bir şekilde kullanılabiliyor. Müzik enstrüman ve ekipman çeşitleri arasında bulunan akustik piyano modelleri genellikle kolay akor yapılabilmesi için akor ekipmanları ile birlikte satın alınması tavsiye ediliyor.

 

Yeni Başlayanlar İçin Dijital Piyano Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Son zamanların en çok tercih edilen piyano modelleri arasında yer alan dijital piyano modelleri, yeni başlayanlar için ideal modeller arasında bulunuyor. Profesyoneller tarafından da kullanımı yaygın olan bu modeller arasında tercih yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç unsur yer alıyor. 88 adet tuşa sahip olan dijital piyano modelleri, tuş sistemi bakımından çekiç sistemli tuş takımına sahip modeller arasında yer alıyor. Piyano çalarken ses yüksekliğini ayarlayabilir ve istenilen saat aralığında pratik yapılabiliyor. Apartman yaşantısına uygun bir model olması açısından tercih edilen modeller arasında bulunuyor. Ayarlanabilir ses yüksekliği bir piyano pratiği yapma açısından dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında yer alıyor. Akorlu bir sese sahip olan dijital piyano modelleri daima akorlu bir sese sahip olup öğrenme aşamasındaki olan bir kullanıcı için kolaylık sağlayabiliyor. Diğer piyano modellerine oranla daha hafif bir yapıya sahip olması açısından taşınma ya da piyanonun yerinin değişmesi gibi durumlarında rahatlıkla oradan oraya taşınabiliyor. Çaldığınız parçaları kaydedebilen dijital piyanolar, çalınan parçaları daha sonradan dinleyebilmeye olanak tanırken aynı zamanda pratik yaparken de yapılan yanlışların fark edilebilmesini kolaylaştırabiliyor. İkiye bölünebilir özelliğe sahip olan bu modeller, piyano öğrenim aşamasındayken aynı anda hem iki kişinin aynı oktavda çalabilmesine yardımcı olması açısından piyanoyu daha pratik bir şekilde öğrenmeyi kolaylaştırması açısından tercih edilebiliyor.