(Haber-Foto: Mustafa Işık)

TFF Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 4’üncü grupta lige 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Tokat Belediye Plevnespor, Pazar günü evinde Karasamsunspor’la karşı karşıya geldi. Gaziosmanpaşa Stadyumu’nda saat 14.00’da oynanan maçı Kırıkkale Bölgesel Hakemi Onur Aydoğan yönetti. Aydoğan’ın yardımcılığını Abdulkadir İleri (1. Yardımcı Hakem)ve Emre Bayraktar(2. Yardımcı Hakem) üstlendi. İbrahim Metin ise, Dördüncü Hakem olarak görev yaptı.

PLEVNESPOR ALKIŞALARLA SAHAYA ÇIKTI

Grubun 25’inci haftası oynandığı maçta Karasamsunspor Teknik ekibi ve futbolcuları şampiyon olan Tokat Belediye Plevnespor’u alkışlayarak tebrik ettiler. Alkış öncesinde Samsun ekibi ellerinde, ‘Tokat Belediye Plevnespor’a 3’üncü Lig yolunda başarılar dileriz.’ Pankartı ile sahaya çıktılar. Pankartı okuyan taraftar takımı tribüne çağırarak teşekkür ettiler ve alkışladılar. Bordo-beyazlı ekip ise, yapılan centilmenlik karşısında aynı karşılığı verdi. Hafta sonu olması ve havanının güzel olmasıyla Gaziosmanpaşa Stadyumu’nu dolduran seyirciler, Karasamsunspor Teknik ekibi ve futbolcuları tezahüratlar ederek alkışladılar.

SEMİH TOKATLI, PLAY-OFF’TAKİ RAKİPLERİN MAÇINI TAKİP ETTİ

Şampiyonluğu garantileyen Tokat Belediye Plevnespor, Karasamsunspor maçına yardımcı Antrenör Çağlar Ayan’la çıktı. Teknik Direktör Semih Tokatlı, Bartın’da oynanan Bartınspor-Karabük İdman Yurdu’nu tribünden takip etti. Karşılaşmayı yerinde takip eden Tokatlı, Bartınspor’u 2-1 yenen Karabük İdman Yurdu takımını analiz etme fırsatı buldu. Teknik Direktör Semih Tokatlı’nın, Bartın’da olmasından dolayı takımın başında çıkan Çağlar hoca, 60’ıncı dakikada İbrahim Utku İnce ve 70’inci dakikada Artun Kütükçü’nün ayağından bulduğu golle maçı 2-0 kazandı.

MAÇ SONU AÇIKLAMALAR

Tokat Belediye Plevnespor, evinde ağırladığı Karasamsunspor’u 2-0 yendiği maçın ardından Artun Kütükçü, Arda Karademir, Yücel Yıldırım, Muhsin Polat, Ferhat Oğuz ve Berk Kal açıklamalarda bulundular.

ARTUN KÜTÜKÇÜ: “İLK HEDEFİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK, SIRADA İKİNCİ HEDEFİMİZ VAR”

Plevnespor’un 70’inci dakikada attığı golle takımını 2-0 öne geçiren defans oyuncusu Artun Kütükçü, “daha önce ki röportajlarda belirtim, ‘Allah’ın izniyle buraya şampiyonluğu getireceğiz’ diye. İlk hedefimizi gerçekleştirdik, sırada ikinci hedefimiz var. Bugün kazanmamız önemliydi çünkü Play-Off’lara kazanmaya alışkın bir takım olarak gitmek istiyoruz. Şimdi Play-Off’larda alnımızın akıyla mücadele edip 3’üncü Lig biletini bu şehre armağan etmek istiyoruz” dedi.

ARDA KARADEMİR: “HAFTAYA SON MAÇIMIZ LİGDE VE ONU DA KAZANIP PLAY-OFF MAÇINA ODAKLANACAĞIZ”

Orta saha oyuncusu Arda Karademir, “maçı kazandığımız için mutluyuz, Karasamsunspor maçında iyi mücadele ettik. Seyircimiz önünde son maçımızı kazanarak veda ettik. Kazandığımız maçı seyircimize armağan olsun, haftaya son maçımız ligde ve onu da kazanıp Play-Off maçına odaklanacağız. O maçı da kazanıp takımımızı 3’üncü Lige taşacağız.” şeklinde konuştu.

YÜCEL YILDIRIM: “İNŞALLAH BU ŞEHRE 3’ÜNCÜ LİGİ GETİRECEĞİZ”

Ön libero oyuncusu Yücel Yıldırım, “takım olarak her maçta elimizden gelen mücadelemizi verdik. Şükürler olsun bugün de galip geldik, Play-Off’larda da galip geleceğiz. İnşallah bu şehre 3’üncü ligi getireceğiz. Elimizden gelen tüm mücadelelimizi vereceğiz.” diye konuştu.

MUHSİN POLAT: “PASTANIN SON MUMU KALDI, İNŞALLAH ONU DA ÜFLEYİP 3’ÜNCÜ LİGE ÇIKACAĞIZ”

Tokat Belediye Plevnespor takım kaptanı Muhsin Polat, “herkesin ayağına yüreğine sağlık, sezon başında, ‘Plevnespor’u lider bitireceğiz.’ demiştik. Bundan dolayı taraftarlarımızdan sabır istemiştik, çok şükür grubu lider bitirdik. Yine kazandık, mutluyuz ve herkesin ayağına yüreğine sağlık. Tüm takım arkadaşlarımızı kutluyoruz, son bir maçımız kaldı. İnşallah onu da kazanıp hak ettiğimiz 3’üncü ligde olmayı istiyoruz. Geldiğimiz günden beri hedefimiz 3’üncü lig dedik. Adım adım ilerledik, son bir pastanın mumu kaldı. İnşallah onu da üfleyip 3’üncü lige çıkacağız. Uzun bir aranın ardından Tokat’ta futbolu yaşatmak bizler için çok güzel bir duygu. Burada insanlar futbolla yatıp futbolla uyanıyor, bizlere olan inancı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Tekrar aynı coşkuyu ulaşacağız diye düşünüyoruz ve yavaş yavaşta o meşaleyi yaktık, inşallah ilerleyen zamanlarda eski günlerine kavuşacaktır Tokat diye düşünüyorum. Sizlerde takip ettiniz ligimiz son haftalarda haftada 3 maç yaparak çıktık. Bizlerde bu tempoya ayak uydurmak için çalışmalarımızı sürdürdük. İyi bir ivme yakaladık ve bu ivmenin hoca faktörü ön plana çıkıyor. Semih hocadan Allah razı olsun, takımımızı çok iyi çalıştırdı. Sezon başından beri iyi çalıştık ve bu maçları sorunsuz bir şekilde kazandık. Emeklerimizin karşılığını çok hak ettiğimiz yerde bitirerek kapatıyoruz.” açıklamasında bulundu.

FERHAT OĞUZ: “FİNALDE TARAFTARLARIMIZLA BULUŞUP KUPAYI TOKAT’A GETİRECEĞİZ”

Orta saha oyuncusu Ferhat Oğuz, “güzel bir galibiyet oldu, yenilgisiz yolumuza devam ediyoruz. Haftaya son maçımız ve ligi yenilgisiz kapatmayı düşünüyoruz. İyi bir takımız, inşallah Finalde taraftarlarımızla buluşup kupayı Tokat’a getireceğiz. Final maçları farklı oluyor bundan dolayı rakibin kim olduğu fark etmiyor. O gün günümüzde olursak, rakip tanımayacağımızı düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.

BERK KAL: “FUTBOLDA DOSTLUĞUN DA OLDUĞUNU GÖSTERDİLER”

Stoper oyuncusu Berk Kal, ”bizim amacımız her zaman kazanmaktı, bir iddiası olmasa da son maçımızı kazandık. Gelen seyircimize ve taraftarlarımıza teşekkür ederiz. Maç öncesinde Karasamsunspor futbolcuların bizleri alkışlarla sahaya çıkmamız bizim için ayrı bir güzellikti. Beklemiyorduk, futbolda dostluğunda olduğunu gösterdiler, hepsine teşekkür ediyorum. İnşallah bunun devamı Karabük İdman Yurduna. Şuanda burnumda ki sakatlık devam ediyor, ameliyat olmam gerekiyor ama maçlar devam ettiği için sahaya maske ile çıkıyorum. Play-Off maçından sonra inşallah ameliyat olacağız.” dedi.