(Haber: Arzu Kaymak)

 AK Parti Genel Merkezi’nin Türkiye genelindeki eski Belediye Başkanlarını 06 Temmuz 2022 günü Ankara’da bir araya getirdiği İstişare ve Değerlendirme Toplantısına Tokat’tan katılan eski belediye başkanları vardı. Artova Çelikli Beldesinde Belediye Başkanlığı yapmış Ahmet Çetin, katıldığı toplantıya dair izlenimlerini yazdı ve gazetemiz aracılığıyla kamuoyuna paylaştı.

“ESKİMEZ BAŞKANLAR”

            Ahmet Çetin, Belediye Başkanlığını kazanmış isimlerin, görevlerini tamamladıktan sonra “Eski” Belediye Başkanı olarak anıldıkları ortamda, onlar için “ESKİMEZ” Belediye Başkanları tabirini kullandı. Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarını dinledikten sonra, “Ak Parti’nin dostları, belleri kamburlaşmış, yüzlerinden nur damlayan başkanlar yeniden şarj oldular.” ifadelerini yazdı.

            Ahmet Çetin’in katıldığı İstişare ve Değerlendirme toplantısının ardından yazdıkları şöyle oldu:

            “Önceki dönem Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın ardından… 6 Temmuz 2022’de Ak Parti Genel Merkezi’nin davetine uyarak Tokat’tan çeşitli ilçelerimizden ve Merkezden Ankara’ya hareket edildi. Yaklaşık 40 eski belediye başkanlarımızla yolda ve toplantı alanında sıcak-samimi görüşmeler oldu.

Biz dört belediye başkanı; Dereköy’den Ünal Gezgin, Güryıldız’dan Hüseyin Uçar, Üzümören’den Ömer Derin ve Çelikli’den bendeniz Ahmet Çetin birlikte araçla yola çıktık. Sungurlu’da ilk çay molası ve öğle namazını eda ettik.

Tokat’ın Artova’sından, Sulusaray’dan, Yeşilyurt’tan, Turhal, Niksar, Erbaa, Zile’den hareket eden arkadaşlarımızla Ak Parti Genel Merkezi’nin yanındaki Ankara Ticaret Odası’nın muhteşem binasında buluştuk. Hatıra fotoğrafları çektirdik.

Saat 19.30 gibi 2500 kişilik salon tıklım tıklım doldu ve Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin sunumuyla program başladı. Mehmet Akif Ersoy’un Sultan Ahmet Camii’nde her saban sütunlar arkasında göz yaşı döküp ağlayan subayın birliklerinin başından ayrılması nedeniyle uyarılan hikayesi güzelce anlatılınca büyük takdir topladı ve alkış aldı.

Sonra o muhteşem an geldi. Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız salona girdi. Katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı ve konuşması başladı.

Türkiye’nin her tarafından oraya teşrif etmiş çoğu altmış yaş üzerindeki nur yüzlü ak saçlı ve ak sakallı başkanlara hitap başladı.

Son Dodurga seçimlerinin tahlili, 6’lı masanın çöktüğü, millet nazarında desteğinin kalmadığı, Cumhur ittifakının muhteşem başarısı anlatıldı.

Dünya meseleleri, Nota toplantısı gibi konularda Türkiye’nin aktif ve başarılı katkıları anlatıldı. Gösterilen birlik ve beraberlik ruhunun 2023 seçimlerini kazandıracağı ifade edildi.

Tokat’tan Turhal eski Belediye Başkanımız Ali Gözen, Zile Belediye Başkanımız Lütfi Vidinel, Başçiftlik Belediye Başkanımız Recep Gökçe, Reşadiye Cimitekke Belediye Başkanımız Adem Gül, Almus Belediye Başkanımız Hasan Hüseyin Arıkan ve isimlerini ayrı ayrı yazamadığım ESKİMEZ gönül dostu belediye başkanlarımız onurlu – şerefli bir birlik ve beraberlik tablosu çizdiler. Onur duyduk. Tokat Ak Parti Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı Ali Bıçakçı’nın organizesinde çok muhteşem bir tablo oluşturuldu.

Orada Ankara Belediye Başkanımız Melih Gökçe beyle hem fotoğraf çekindik ve sohbet ettik. Son TV konuşma programlarının çok beğenildiğini ve birçok konuyu halkın anlayacağı bir dille anlatıldığını takdir duygularımızla kendisine ifade ettik.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’le KİLİS’i konuştuk biraz.

Ak Parti Kilis Milletvekilliği ve Belediye Başkanlığı yapmış Hasan Kara ile (Kilis’ten talebemdir) hasret giderdik ve Kilis’i konuştuk.

Tekirdağ’ın bir beldesinde belediye başkanlığı yapmış olan Efrahim Ekiz kardeşimle görüştük.

Bayrampaşa Belediye Başkanımız, İstanbul Milletvekilimiz olan Hüseyin Bürge abimizle görüştük, duygulandık, geçmişi yad ettik.

Amasya ekibimiz tam kadro katılmıştı. İl eski belediye başkanı ve ekibimizin hemen arkamızdaki koltukta gelip geçenlerle selamlaşması çok samimi duygular içerisinde oldu.

Gönlümde Tokat’ımızın muhteşem katılımının eksiksiz olmasını ne kadar arzulardım. Bazı başkanlarımız gerçekten hasta …vb. idiler.

Toplantı devam ederken paylaştığımız fotoğraflar üzerine sesli mesajlar yağmur taneleri gibi gönülden süzülüp geldi. Birini özetliyorum: “Ah imkanımız olsa da bu sözlerimi Cumhurbaşkanımıza bir dinletebilsen. Ben Ona her gün 15 Ayetel Kürsü okuyup, ellerimi semaya açıp her türlü afet ve zarar vermek isteyenlere karşı Rabbimden manevi koruma ve zırh talep ediyorum. Bu yıllarca aralıksız devam ediyor.”

            İşte Cumhurbaşkanımızın arkasındaki toplum. Hep böyleyiz.

            Sonra yemek salonuna geçtik. Yaklaşık 2500 kişi birlikte rahmet sofrasında kardeşlerimizle aş paylaştık ve Rabbimize gönülden dua ile program bitti.

            Akşam namazlarımızı kılıp yola koyulduk.

            Ak Parti’nin dostları, belleri kamburlaşmış, yüzlerinden nur damlayan başkanlar yeniden şarj oldular. Girilmedik ev, sıkılmadık el bırakmamak üzere anlaştık. Haziran 2023 seçimlerine kadar her türlü ihtilafı bir kenara koyup ülkemizin hedeflerine ulaşması için, iç ve dış düşmanların oyun ve tezgahlarını boşa çıkarmak için çok çok çalışmaya karar verdik.

Rabbim yâr ve yardımcımız olsun.”