Yaklaşık bir ay önce 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda düzenlenen protokol imza töreni ile hayata geçen projeye ilgi yoğun. 4 haftadır yürütülen projeye yaklaşık 350 kadar başvuru gerçekleşti ve aynı hızla başvurular devam ediyor.

BU PROJEYLE ÖĞRETMEN VE ÖĞRETMEN ADAYLARI BİR ARAYA GELİYOR

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada projenin amacı; ‘öğretmen ve öğretmen adaylarını bir araya getirerek güncel öğretim sisteminden haberdar olup, mezun olma durumuna gelmiş öğretmen adaylarına, derse katılan öğretmenler aracılığıyla mesleki tecrübe kazandırmak, eğitimcileri daha dinamik tutabilmek, bu vesileyle öğrencileri sürece dâhil edip nitelikli sonuçlar elde edebilmek ve eğitim paydaşlarının sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine destek sağlamak’ olarak özetlendi.

VALİ HATİPOĞLU, ‘ÜNİVERSİTELER ŞEHİRLE ENTEGRE OLMALI’

Üniversitelerin genelde şehirlerle entegre olma noktasında sorun yaşadığını ifade eden Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, bunun tam aksine TOGÜ'nün şehre entegre konusunda fazlasıyla katkıda bulunduğunu, öncelikle Eğitim Fakültesinde başlayacak olan daha sonra diğer fakültelerde de uygulanacak yenileme eğitimlerinin hayırlara vesile olmasını dileyerek katkıda bulunanlara teşekkür etti.