Şirketten yapılan açıklamaya göre, önleyici tedbirlere ağırlık veren ÇEDAŞ, arife günü de dahil Ramazan ayı ve 20-23 Nisan arasında kutlanacak Ramazan Bayramı boyunca planlı çalışmaları iptal edecek.

ÇEDAŞ, 23 Mart Perşembe günü başlayacak Ramazan ayı öncesinde bakım ve onarım çalışmalarına ağırlık verirken, yatırım kaynaklı planlı bakım ve onarım çalışması programında da düzenlemeye gitti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ÇEDAŞ Genel Müdürü Niyazi Kıvılcım, Ramazan'da elektrik kesintilerini en aza indirmek için önleyici tedbirlere ağırlık verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Elektrik kesintisi gerektiren çalışmalarımızı, dağıtım şebekesindeki kullanıcılara etkisinin asgari düzeyde kalacağı saatlerde gerçekleştiriyoruz. Bu yaklaşımla Ramazan ayında da tüketicilerimizin iftar ve sahur arasındaki döneminde enerji ile ilgili sıkıntı yaşamaması için planlı çalışmaları iptal etme kararı aldık. Hedefimiz Ramazan ayının tamamında zorunlu olmadıkça planlı bakım ve onarım çalışmalarına gitmemek. Bayramda hizmet bölgelerinde nöbetçi ekip lideri ve mühendisler bulundurarak olası koordinasyon aksaklıklarının önüne geçmeyi planladık. Araç ve ekiplerimiz vardiya düzeninde çalışmaya devam edecek olup, olası enerji kesintilerini minimum sürede çözümleyebilmek için nöbetçi ekiplerimiz ile çalışan sayısında artışa gideceğiz. Bunun yanı sıra SCADA ile uzaktan besleme yapabileceğimiz istasyonlarda kesinti süresinin minimum olması sağlanacak."