İYİ Parti Tokat İl Başkanı Ömer Sağol gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu. Sağol ve Yönetim Kurulundan Seyfi Türksolmaz ve Reşat Çetin’i Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Uluözlü ve Yazı İşleri Müdürümüz Fatih Kılıç karşıladı. Ziyarette gündemi değerlendiren Başkan Sağol, “Gündemimizde ekonomi var. Normalin çok çok üzerinde bir fiyat artışının yaşanması var. Sabit gelirli vatandaş her geçen gün daha da fakirleşiyor” dedi.

 

TÜİK enflasyon rakamını yüzde 75’lerde açıklanmasına rağmen gayri resmi araştırmalara ve çarşı-pazara göre yüzde 150 ila 200 arasında olduğunu hatırlatan Başkan Sağol,  “Bunu hep beraber piyasada da görüyoruz. Geçen sene 7 lira olan mazot bu yıl 28 lira. Yüzde 400 bir artış var. Doğalgaz olsun, elektrik olsun hepsinde aynı şekilde bir artış oranı var. Bu da üretime yansıyor. Bir işletmenin girdi maliyetlerine yansıyor. Fiyatların normalinden çok daha fazla hızlı artış göstermesi demek sabit gelirlinin her geçen gün fakirleşmesi ve alım gücünün düşmesi demek” dedi.

“İSTİŞARE KÜLTÜRÜ YENİDEN GELECEK”

Ekonominin kötü gidişatının 2017 yılında tek adam rejimine geçilmesiyle başladığını öne süren Başkan Sağol, “Türkiye o günden beri iyi yönetilemiyor. Bu durum ekonomik tablodaki verilerle ortada. Biz güçlendirilmiş parlamenter sistemi yeniden getireceğiz. Dinimizde ve Türk örf adetinde yer alan istişare kültürünü yeniden ortaya koyağız. Biz meclisi yani halkı güçlü kılacağız. Biz bu noktada çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

“ADALET YOKSA GÜVEN DE YOK, GÜÇLÜ EKONOMİ DE”

Ekonominin iyileşmesi için güven ortamına ihtiyaç duyulduğunu güvenin de ancak hukukun üstünlüğü ile sağlanacağını vurgulayan Sağol, “Adalet son yıllarda güven bunalımı yaşıyor. Adalete güven araştırmalarında ibrenin hızla aşağı düştüğünü görüyoruz. Güven olursa ancak üretici istihdam sağlamak için sermayesini ortaya koyar. Koyduğu sermayenin karşılığını bekler. Bugünkü şartlarda kimse doların yarın 20 liraya çıkmayacağını ya da 12 liraya düşmeyeceğini garanti edemez. Bu bir belirsizlik. Bunun sebebi de Sayın Cumhurbaşkanının faiz sebep enflasyon sonuç teorisi. Dünyada kabul görmeyen bir teori. Diyelim ki bize göre yanlış, kendine göre doğru; sonuç ortada… O sözü söylediği gün faiz 19’du. Bugün faiz oranına baktığımız zaman kur korumalı mevduat faizi ile beraber 24’ü geçiyor. O zaman biz bu sıkıntıyı neden çektik? Ekonomi kurmaylarının biat kültürü ile değil liyakat kültürü ile seçilmesi lazım. Türkiye bunları hak etmiyor ve sandığı bekliyor. İnşallah önümüzdeki ilk seçimde yeniden güçlendirilmiş parlamenter sisteme kavuşacağız” ifadelerini kullandı.