SAMSUN (İHA) – Lösemi ve kanser hastalarına ayni ve nakdi yardım ulaştıran Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) Samsun'da kanser hastaları ve ailelerini iftarda buluşturdu.



Ramazan ayının sevgi, saygı, hoşgörü ve paylaşma ruhunu lösemi ve kanser mücadelesi veren hastalarının evlerine taşımakla kalmayan LÖSEV, düzenlediği iftar buluşmalarıyla kanser hastalarını aynı masada bir araya getiriyor. Yüzlerce kanser hastası ve ailesinin katıldığı büyük iftar yemekleri ile kanser hastalarına moral vermeyi, dayanışma duygusunu yaşatmayı ve yalnız olmadıklarını hissettirmeyi amaçlayan buluşmalardan bir tanesi de dün Samsun'da gerçekleşti. Samsun Yelken Kulüp'te gerçekleşen iftar yemeğinde vakfa kayıtlı çocuk ve yetişkin kanser hastaları ile bir araya gelindi. Palyaço, kukla gösterisi ve müzik etkinliği eşliğinde gerçekleştirilen iftar organizasyonunun ardından aile ve çocuklar Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşım duygusunu her birlikte yaşadı. Programda konuşma yapan LÖSEV Genel Koordinatör Yardımcısı Nurgül Çelebi, “Ailelerimizle bir arada bu güzel sofralarda birlikteliğimizi sürdürüyoruz. Bu birbirimize daha da güç veriyor. Umarım sizlerle birçok organizasyonu daha bugüne kadar olduğu gibi hayata geçirir ve daima bu kenetli ailemizi bir arada tutabiliriz” dedi.



"Deprem bölgelerinin yaralarını sarmaya da gayret gösteriyoruz"


Deprem felaketinde yaptıkları çalışmalardan da söz eden Nurgül Çelebi, “Bizler LÖSEV olarak depremden hemen sonra, depremden etkilenen tüm ailelerimizin yaralarını sarmak üzere bütün illere hareket ettik. Tırlarımızla, yardımlarımızla onların yaralarını sarıp sarmalamaya gayret gösterdik. Ayni, nakdi, sosyal ve psikolojik desteklerimizi derhal ulaştırdık. Hala da ayağa kalkana kadar sizlerle olduğu gibi onlarla da bir arada olacak, onların yanında yer alacağız. Ülkemize ve depremden etkilenen tüm ailelerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz” diye konuştu.



Çocuğunun hastalığı sırasında LÖSEV ile tanıştığını belirten Oğuzhan Demir, “Böyle bir Ramazan gününde LÖSEV ailesi olarak çocuklarımızla beraber güzel bir iftar geçirdik. Bu süreçte 2.5 yıldır tedavi sürecinde, hem Ramazan'da hem özel günlerde bizi hiç yalnız bırakmadılar. Bu süreçte hem ailelerle beraber olduk. Çocuklarımızı mutlu edecek her türlü aktivitelerde bulunduk. Çatkapı yapıldığı oldu, ansızın sürpriz telefon aldığım oldu. Çocuklarımız mutlu edecek kargo sürprizleri oldu. Bu süreçte hep yanımızdaydılar” dedi.



Emine Aydıner ise, “Öncelikle bu akşam çok güzeldi. Çok teşekkür ediyorum. 3 yıl önce LÖSEV'i tanıdım. Bizim hep yanımızdaydılar. Bize destekte bulundular. Bundan sonra da biz yanında ve arkasındayız. Maddi ve manevi yanımızda oldular. Çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Programa çok sayıda ailenin yanı sıra, Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürü Tekin Balcı, OMÜ Hematoloji Sorumlu Baş Hemşire Ayza Göze, LÖSEV Samsun İl Sorumlusu Ferhan Taşkınsu ve Yelken Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Küpeli de katıldı.