Şırnak`ın Cizre ilçesinde otomobilleriyle Nusaybin Caddesi`nde bulunan lastik tamircisine giden sivil kıyafetli askerlere teröristler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda astsubaylar Arif Bayraktutar ve Mehmet Burak Demirci ile uzman çavuşlar Halil Karakuş ve Mehmet Yurdakul yaralandı. Yaralılar daha sonra olay yerine çağrılan ambulanslarla Cizre İlçe Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı. Ancak burada yapılan müdahaleye rağmen uzman çavuş Halil Karakuşoğlu (39) ile astsubay kıdemli çavuş Mehmet Burak Demirci (24) şehit oldu.

İlk saldırıda şehit düştüğü haberi gelmişti

Saldırıda yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan, ailesi Tokat`ın Turhal ilçesinde yaşayan Jandarma Astsubay Arif Bayraktutar`ın ilk olarak saldırıda şehit düşen iki askerden biri olduğu öne sürüldü. Ancak daha sonra şehit askerlerin kimliklerinin açıklamasının ardından yakınları ve Turhallı vatandaşlar buruk bir mutluluk yaşadı. Cizre Devlet Hastanesi`ndeki ilk tedavisinin ardından Diyarbakır`a sevk edilen bekar Astsubay Arif Bayraktutar dün gece askeri uçakla Ankara`ya getirilerek Gülhane Askeri Tıp Akademisi`nde tedavi altına alındı. Yaralı Bayraktutar`ın Amasya`nın Suluova ilçesinde imam olarak görev yapan babası Mahmut Bayraktutar, Ankara`ya giderek oğlunu ziyaret etti. Ayrıca eski Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, köylüsü olan Bayraktutar`ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini sundu. Birlikte çektirdiği fotoğrafı ise sosyal paylaşım sitesi facebook’ta yayımladı.

Astsubay Bayraktutar görev yaptığı bölgeye gitmek istiy

Telefonla kendisine ulaştığımız Gözen, yaralı astsubay Bayraktutar`ın sağlık durumunun iyi olduğunu ifade derek, Bayraktutar`ın şehit düşen silah arkadaşlarına çok üzüldüğü ve iyileştikten sonra yeniden görev yaptığı bölgeye gitmek istediğini söylediğini belirtti.

Şehit oldu haberini aldık

Baba Mahmut Bayraktutar ise yaptığı açıklamada, saldırının olduğu gün yakınlarının kendisine ilk olarak oğlunun şehit düştüğünü söylediğini ancak daha sonra bu durumun düzeltildiğini söyledi.