Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Tokat Şubesi, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı ile YÖK’e bağlı kuruluşlarda 2021 yılı ve öncesi yapılmış olan banka promosyon sözleşmelerinin güncellenmesi için çağrıda bulundu.

SES Tokat Şube Başkanı Derya Kaya Bayçu, yaptığı basın açıklamasında ülkede son yıllarda artan enflasyon oranı, yaşanan ekonomik kriz ortamı nedeniyle sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin satın alma gücünde ciddi oranda gerileme yaşandığına dikkat çekti.

Bayçu, "Haziran 2021 öncesi bir çok ilde 3-5 yıllığına imzalanan banka promosyon sözleşmeleri ile emekçilerin eline 3-6 bin TL arası ek bir gelir geçmişti. Ancak yeni dönemde yapılan banka promosyon sözleşmelerinde bu rakam 30-35 bin TL’ye kadar çıkmaktadır. Özellikle 2021 yılı ve öncesinde 3 ile 5 yıllık promosyon sözleşmesi yapılan iş yerlerinde çalışan emekçiler, ciddi hak kaybına ve eşitsiz bir uygulamaya maruz kalmışlardır. Bu hak kaybının giderilmesi için; 27 Temmuz 2022 tarihinden beri işyerlerinde üyemiz olup olmamasına bakılmaksızın tüm emekçilerden banka promosyonlarının yenilenmesi için dilekçe topluyoruz. Toplanan imzalar 12 Ağustos 2022 günü tüm illerde üyelerimizin katılımı ile postaneler önünde yapılacak açıklamalar ile Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı ile YÖK’e gönderileceğiz. Kurumların sağlık emekçilerinin bu çağrılarını dikkate almaya banka promosyonlarını yenileyerek hak kayıplarını ortadan kaldırmaya çağırıyoruz” dedi.