Tokat’ın Niksar ilçesinde açılacak olan sevgi evleri kimsesiz çocukların yuvası olacak.
AKP Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, İlçe Başkanı Abdullah Yıldız’la birlikte, Niksar’da hafta içinde hizmete girecek olan Sevgi Evleri’nde incelemelerde bulundu. Niksar Sevgi Evlerinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın örnek uygulamaları arasında yer aldığını ifade eden Yüksel, “Kimsesiz ve sokağa terk edilmiş, suça itilmiş çocuklara sahip çıkmak; sosyal devletin en temel görevidir. Sevgi Evlerimiz bu amaca yönelik olarak hizmet verecek; aile sıcaklığını kimsesiz çocuklarımıza hissettirecektir” dedi. 5 Evde 50 kimsesiz çocuğun barınacağı Sevgi Evleri’nde, her türlü ihtiyacın karşılanacağı donanım bulunduğu bildirildi.
Yüksel, Sevgi Evleri ziyaretinden sonra Gürçeşme beldesinde Belediye Başkanı Halil Kunduz’dan çalışmaları ilgi bilgi aldı.

Milletvekili Yüksel ve İlçe Başkanı Yıldız, hafta içinde hizmete girecek olan Sevgi Evleri’ni ziyaret ederek, ilgililerden bilgi aldılar. Çalışanlara hayırlı olsun dileğinde bulunan Yüksel, “Niksar Sevgi Evleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın örnek uygulamaları arasında yer alıyor. Kimsesiz ve sokağa terkedilmiş, suça itilmiş çocuklara sahip çıkmak; sosyal devletin en temel görevidir. Sevgi Evlerimiz bu amaca yönelik olarak hizmet verecek; aile sıcaklığını kimsesiz çocuklarımıza hissettirecektir,” ifadelerini kullandı.

Sevgi Evleri ziyaretinden sonra Gürçeşme Beldesi’ne geçen Milletvekili Yüksel ve İlçe Başkanı Yıldız, Belediye Başkanı Halil Kunduz’dan çalışmaları hakkında brifing aldılar. Göreve geldiğinden buyana aldığı iş makineleri, kamyonlar, toplu taşım araçları ve yeni hizmete sunulan çöp toplama kamyonunu sergileyen Kunduz, “Gürçeşme’ye ve Gürçeşmelilere hizmet etmekten onur duyuyorum. Kasabamızın yollarına parke kaplama işlerini, dere ıslahlarını, sıvı atık arıtma tesisini, ilköğretim okulu ek binasını yaptık ve faaliyete geçirdik. İçme suyuna yönelik çalışmalarımız sürüyor. Sulama göletimiz DSİ tarafından yapılacak. Önümüzdeki yıllar içinde, yeni projelerimizle hizmetlerimizi devam ettireceğiz,” şeklinde konuştu.

Daha sonra taziye ziyaretlerinde bulunan Milletvekili Yüksel ve İlçe Başkanı Yıldız, ziyaretler kapsamında iki gün ara ile vefat eden 2 Kore Gazisi’nin ailelerine başsağlığı dilediler. Kültür Mahallesinde ikamet eden Osman Baykal ve Serenli Kasabasında yaşayan Salih Şahin’in aileleriyle bir süre görüşen Yüksel, “Ebediyete uğurladığımız Gazilerimizin aziz hatıralarını yaşatacağız. Şehitlerimize, gazilerimize ve yakınlarına yönelik şükran duygularımızı yasal düzenlemelerle pekiştirmek üzere hazırlıklarımız sürüyor,” dedi.

Daha sonra gerçekleştirilen Serenli Belde teşkilatı ziyareti sonrası değerlendirmelerde bulunan İlçe Başkanı Yıldız, “Sayın Milletvekilimiz, Ankara’daki yoğun çalışmalarından fırsat buldukça Niksar’ımıza gelerek bizlerle birlikte halkımızın taleplerini, sorunlarını dinliyor, tavsiyelerini alıyorlar. Niksar’ımıza kazandırılan yatırımlarda ve hizmetlerde Milletvekilimiz Sayın Yüksel’in destek ve katkılarını şükranla anıyorum. Yapım ve hizmete sunulması aşamalarını titizlikle takip etmeleri, bugün Sevgi Evleri’nin açılış aşamasına gelmesinde önemli bir etken oldu. İlçe Yönetimimiz, Belediye Başkanlarımız, İl Genel Meclisi Üyelerimiz, İl Yönetimimiz, İl Başkanımız ve Milletvekillerimizle birlikte; Niksar’ımıza çok daha ileri ve çok daha kapsamlı hizmetler sunma azim ve kararlılığındayız,” şeklinde konuştu.

Yüksel ve Yıldız’ın ziyaretlerine, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve Üyeleri de eşlik ettiler.