Samsun'da bir sitenin bahçesinde bulunan 50-60 kilo ağırlığındaki 'demir musalla tezgahı' çalındı. Hırsızlık anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.


Olay, Samsun'un İlkadım ilçesi Kılıçdede Mahallesi'ndeki bir sitenin bahçesinde geceleyin meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 2 hırsız sitenin bahçesinde bulunan ve site sakinleri vefat ettiğinde tabutun üzerine konulup helallik alındığı demir musalla tezgahını çaldı. Site yönetim kurulu başkanı Ali İren, sabah demir musalla tezgahının yerinde olmadığını görünce güvenlik kamerasını inceledi. Kayıtlara bakan İren, hırsızlık anının kameraya yansıdığını gördü. Olay polise haber verildi.



"Biz de şaşırdık"


Olayı anlatan Ali İren, "Apartman sakinlerinden vefat eden olunca sitelerin önünde özel bir yere yerleştirdiğimiz 50-60 kilo ağırlığındaki demirden musalla tezgahının çalındığını fark ettim. Güvenlik kamerası kayıtlarından hırsızlık olayını tespit ettik. Ne yapacak diye biz de şaşırdık. Şikayetçi olduk" dedi.



1 şüpheli yakalandı


İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Bürosu ekipleri yaptıkları takip ve çalışma sonucu hırsızlık olayını gerçekleştiren şüphelilerden E.Ö.'yü (24) yakalayarak gözaltına aldı. Gazi Polis Merkezine teslim edilen E.Ö. bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.