Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Aile içi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ve Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Tokat Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığıyla Mücadele derneğinde bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda Tokat İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından KADES “Kadın Destek Uygulaması” tanıtıldı, uyuşturucu ile mücadeleyle ilgili bilgiler verildi. 

Bilgilendirmede şiddet mağduru veya şiddete uğrama ihtimali olan kadınların akıllı cep telefonlarına yükledikleri KADES uygulamasıyla tek tuşla polise ulaşabilecekleri, bu sayede adres ve isim bildirmek zorunda kalmayacakları aktarıldı. Aile içi şiddet ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadeleye ilişkin mevzuatta polisin rolü ve sorumlulukları ile kadına yönelik şiddet çeşitleri anlatıldı. KADES uygulaması ile ilgili bilgiler verilen toplantıda bir dizi eğitim ve sunum yapılarak, şiddet mağdurlarına en hızlı şekilde ulaşılabilirliği sağlamanın hedeflendiği belirtildi. Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirlikleri uygulamasının 2015 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından başlatıldığı ifade edilerek, erkek şiddeti nedeniyle, ikamet adreslerine en yakın kolluk kuvvetine başvuran kadınların her il ve ilçede bulunan Aile içi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Büro Amirlikleri’ne yönlendirildikleri ve şikayetlerini bu bürolarda vermeleri istendiği kaydedildi. 

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan bilgilendirmede, milletin huzur ve güvenliği için suç ve suç odakları ile mücadelenin kesintisiz bir şekilde sürdürüldüğü kaydedildi. Başta gençler olmak üzere insan sağlığını tehdit eden uyuşturucu suçları ile mücadelenin “Tüm dünya çocuklarını kendi çocukları olarak gören” bir anlayışla sürdürüldüğü ifade edildi. Böyle bir anlayıştan hareketle özellikle 2017 yılından günümüze sadece operasyonel faaliyetlerde değil, aynı zamanda mücadeleye halkında katılımının sağlanması amacıyla İçişleri Bakanlığı bünyesinde birçok yeni projenin hayata geçirildiği ve bu projelerin halen başarıyla uygulandığı kaydedildi.

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Aile içi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ve Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Tokat Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığıyla Mücadele Derneği’nde yapılan bilgilendirme toplantısı sonrası kadınların sorunlarını anlattığı görüşmeler yapıldı, soruları yanıtlandı.