Yeni bir ev alındığında ya da kiraya çıkılacağı zaman mevcut evdeki eşyaları toplarken hem pratik olmak hem de eşyalara zarar vermemek gerekir. Peki taşınırken ev nasıl toplanır? Ev toplarken nereden başlanmalıdır ve nelere dikkat edilmelidir? Daha önce sık sık taşınmış olan kimseler ev taşıma teknikleri konusunda uzmanlaşmış olsa da taşınma konusunda çok fazla deneyimi olmayan kimseler taşınırken biraz zorluk yaşayabilir. Bu yüzden birkaç taşınma tekniğini bilmek ve planlı bir şekilde hareket etmekte fayda var. İşte taşınırken dikkat edilmesi gerekenler!

Ev Taşırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Taşınma sürecinde ev taşıma ve toplama tekniklerini bilmek işinizi büyük ölçüde kolaylaştıracaktır. Yoksa henüz yeni bir ev arama sürecinde misiniz? Yüzlerce satılık ve kiralık ev ilanı için tıklayın!

Taşınma ve toparlanma sürecini kolay hale getirmek için planlı ve hazırlıklı olmakta yarar var. Bu yüzden taşınma sürecine başlamadan önce mutlaka işinizi kolaylaştıracak malzemelerden yeteri kadar edinin. Ayrıca taşınma süreci evdeki gereksiz şeylerden kurtulmak için de harika bir fırsattır. Hem yeni evinizi gereksiz eşyalarla doldurmamak hem de taşınırken işleri bir nebze kolaylaştırmak için uzun süredir kullanılmayan ve gereksiz olduğu düşünülen tüm eşyalarınızla vedalaşabilirsiniz. Ev taşırken eşya nasıl toplanır sorusuna verilebilecek en doğru yanıtlardan biri doğru eşyayı doğru malzeme ile doğru şekilde paketlemek olacaktır.  Örneğin; kırılacak olan mutfak eşyaları gazete ya da patpatlı naylon ile sarılarak kolilenmelidir. Ancak kıyafetler ve tekstil ürünleri için bu denli özenli bir paketlemeye gerek yoktur. Giysileri ister normal bir koli içerisinde isterseniz de valiz içerisinde taşıyabilirsiniz. Mobilya ve beyaz eşya gibi taşınması diğer eşyalara göre daha zor eşyalar içinse işi profesyonellere bırakmayı değerlendirebilirsiniz. Nakliye ve taşınma firmaları bu eşyaları hem paketleme hem de taşıma konusunda uzmanlaştığı için sizden çok daha kolay ve pratik bir şekilde taşınma sağlayacaklardır. O halde ev taşırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktaları şu şekilde özetlemek mümkün:

  • Planlı ve hazırlıklı olun: Tüm taşınma sürecine bir anda kalkışmaktansa vakit buldukça koliler hazırlamaya başlayın. Ayrıca ihtiyacınız olabilecek tüm malzemelerden yeteri miktarda edinin. Bu malzemeler taşınma kolisi, patpatlı naylon, gazete, köpük, makas, koli bandı gibi ürünlerdir.
  • Gereksiz eşyalardan kurtulun: Taşınırken uzun zamandır kullanılmayan gereksiz eşyalardan kurtulmaya çalışın. Örneğin; çok uzun zamandır giyilmeyen kıyafetler, ayakkabılar ya da hiç gün yüzüne çıkmayan mutfak eşyaları, tekstil ürünleri eleyebileceğiniz eşyalar olabilir.
  • Doğru şekilde paketleyin: Kolileme yaparken doğru ve özenli bir kolileme yapmak taşınma sürecinde hiçbir eşyanızın zarar görmemesine yardımcı olur. Taşınırken ev toplama tekniklerinden biri ilk olarak mutfak eşyalarından başlamaktır. Tüm kırılacak olan mutfak eşyalarını gazete kâğıdı ile sarıp; alt, üst ve yanlara da patpatlı naylon koyarak sağlam bir paketleme yapabilirsiniz. Peki ev taşırken kıyafetler nasıl toplanır? Kıyafetleri toplamak aslında son derece zahmetsizdir. Kıyafetlerinizi ister valizde ister kolide isterseniz de büyük boy poşetlerde ya da hurç içinde toplayarak taşıyabilirsiniz. Ayrıca eğer araçta fazla alanınız yoksa giysilerin, yorganların, battaniye ve yastıkların fazla yer kaplamaması için vakumlu poşetleri kullanabilirsiniz.
  • Mobilya ve beyaz eşya paketlerken dikkatli olun: Taşınma sürecinde en çok zarar gören eşyaların başında televizyon ve beyaz eşyalar geliyor. Eğer bu eşyaları kendiniz paketleyeceksiniz mutlaka yapı marketlerden büyük boyutlu koliler, patpatlı naylonlar ve köpük satın alın. Böylece eşyanın zarar görme riskini minimize edebilirsiniz. Ayrıca anlaştığınız taşınma firması bu eşyaları bu şekilde koruyarak taşımıyorsa da uyarabilir ve sarmasını özellikle isteyebilirsiniz.