TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Adıyaman Üniversitesi yerleşkesinde kurulan koordinasyon merkezinde açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden birinin Adıyaman olduğuna işaret eden Şentop, deprem bölgesine yönelik ziyaretlerini sürdüreceğini belirtti.

İlk günden itibaren deprem bölgesindeki yetkililerle irtibat halinde olduklarını dile getiren Şentop, Adıyaman'da bulunanların, felaketin çok büyük olduğunu ifade ettiklerini aktardı.

Şentop, insanın, felaketin boyutlarında, kendi tecrübelerine dayanarak büyüklük anlayışı ortaya koyduğunu ancak yerinde görüldüğünde düşünülen bütün büyüklüklerden daha büyük bir felaketle karşı karşıya kalındığının görüldüğünü söyledi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Depremlerden çıkarılması gereken dersler olduğunu belirterek, "Bundan sonra daha sağlam zeminlerde, daha sağlam binalar yapmak konusunda dersler çıkarmalıyız. Orta ve uzun vadede büyük kararlılıkla, tavizsiz şekilde sağlam zemin, sağlam bina konusunda çalışma yapmamız, bunları iyi takip etmemiz gerekiyor'' dedi.

MERKEZDEN SONRA GÖLBAŞI’NI ZİYARET ETTİ

Deprem bölgelerinde incelemelerine devam eden TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Adıyaman merkezin ardından Gölbaşı ilçesine geçerek, burada oluşturulan afet koordinasyon merkezinde çalışmalar hakkında Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Milletvekili Özlem Zengin’in de aralarında yer aldığı yetkililerden bilgi aldı. Şentop’a depremin ilk gününden bu zamana kadar yapılan çalışmaların detayları aktarıldı.