Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) işbirliğinde “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla sürdürülen 2023 yılı vekaletle kurban organizasyonuna il ve ilçe müftülükleri de destek veriyor. Bu kapsamda çalışmalar yürüten İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tokat Şubesi, vatandaşların kurban bağışlarını rahatlıkla yapabilmeleri amacıyla Tokat Cumhuriyet Meydanı önüne Kurban bağış standı açtı.
Tokat Cumhuriyet Meydanında açılan stantlarda vatandaşlara vekaletle kurban kesimi hakkında bilgi verilirken, yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak kurbanlar için makbuz karşılığı bağışlar alınıyor. Stantta görevli olarak bulunan Alipaşa Camii Müezzini Ahmet Hüdayi Karakuran ile Tokat Alaca Mescit'i Müezzin Kayyımı Metin Gövcü burada bağışta bulunanlara veya bilgi almak için gelenlere yardımcı oluyorlar.Ahmet Hüdayi Karakuran TDV’nin hayırseverler ile ihtiyaç sahibi insanlar arasında köprü vazifesi gördüğünü belirterek, 2023 yılında başlatılan “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” kampanyasında vekalet yoluyla yurt dışı kurban fiyatının 2 bin 750 TL, yurt içinde ise 5 bin 950 TL olarak belirlendiğini söyledi.
Ahmet Hüdayi Karakuran "Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla her sene olduğu gibi bu sene de kurban standımızı 81  il ve ilçelerimiz dahil olmak üzere Tokat'ımızda da Tokat Müftülüğü Türkiye Diyanet Vakfı  aracılığıyla standımız bu sene de açıldı. Kurban Bayramı Arife günü son gün olmak üzere kurban standımız devam edecektir. Görevli arkadaşlarımızla beraber her gün burada sabah 10:00  akşam 17:00 olmak üzere kurban standımızda görevli arkadaşlarımızla beraber burada kurban bağışı yapmak üzere gelen vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz. Yurt içi 5950, yurt dışı 2750 olmak üzere kurban bağışlarını yapmak isteyen vatandaşlarımıza burada yardımcı oluyoruz. Vatandaşlarımız buraya gelerek burada isim, soy isim, adres, TC kimlik numaraları, cep telefonları, adresleri, mailleri ve vekaleti alan bizler tabii burada vekaletle kurban bağışı yapıyoruz. Burada vekaleti alan görevlimizin isim, soy isim, telefon, imza karşılığında  buraya gelen kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımıza makbuz karşılığında resmi olarak bağışlarını gerçekleştiriyoruz, vekaletlerini her bir görevlimiz vekaletlerini alaraktan burada kurban bağışını gerçekleştiriyoruz. Yurt içinde özellikle tabii bu sene deprem olması, oradaki vatandaşlarımızın etkilenmesi nedeniyle orada ihtiyacı olan genel manada bütün deprem bölgelerimize ve Türkiye'deki ihtiyacı olan kardeşlerimizin garip gurebanın yurt içinde ve yurt dışında da Afrika'da, bütün Müslüman ülkelerinde, genellikle Afrika bölgelerinde  ve Müslüman ülkelerinde olmak üzere yurt içi ve yurt dışı ihtiyacı olan garip gurebanın hizmetine sunulmakta" ifadelerine yer verdi.
Haber-Foto: Mustafa Işık