(Haber-Foto: Mustafa Işık)

2022-2023 sezonu TFF 3’üncü Ligi 20 Mayıs’ta sona erdi. 3’üncü grupta mücadele eden Merkür Holding Erbaaspor’umuz 34 hafta sonunda ligi 14 galibiyet, 9 beraberlik ve 15 yenilgiyle 39 puanla 13’üncü sırada tamamladı. Teknik Direktörü Namık Altunsoy, gazetemize değerlendirmelerde bulundu.

 

“MERKÜR HOLDİNG ERBAASPOR’U EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETTİK”

Merkür Holding Erbaaspor Teknik Direktörü Namık Altunsoy, “Merkür Holding Erbaaspor sezona iyi başlayan kulüplerden birisi. İlk üç maç ikisi deplasmanda olmak üzere 7 puan toplamış. Daha sonra bir tanesi kupa maçı olmak üzere üst üste 4 tanesi iç saha maçı olan 5 maçlık bir yenilgi serisi yaşayarak ligin alt sıralarına yerleşmiş. Bunun üzerine teknik heyet değişikliği yapılarak biz göreve geldik. İlk amacımız takımımızı bulunduğu yerden uzaklaştırmaktı. Tabi ki üst üste alınan yenilgiler camiada enerji düşümü yaratmıştı. İlk maçımız deplasmanda Osmaniye beraberliği ve arkasından içerde Sapanca’dan alınan galibiyet biraz moral olarak bizi yükseltse de ilk yarıda ki takım kadrosunun kurgusu, takım içi uyumsuzluklar, kadro derinliğinin olmayışı ve bir takım şanssızlıklar nedeniyle ilk yarıyı istediğimiz noktada tamamlayamadık. Devre arası planlamasına başlamadan önce teknik heyet olarak yönetimimizden güvenoyu istedik ve yönetimimiz bize güvenini ifade etti. Sponsorumuz Merkür Holding’in desteği, yönetimimizin üstün çabası ile belirli riskleri de üzerimize alarak çok seri kararlar verdik ve ilk yarıda ki takımdan 18 oyuncu ile yollarımızı ayırdık. Kalan 10 oyuncunun üzerine 13 devre arası transferi ve 3 alt yapıdan oyuncu alarak yeni bir yapılanma ile ikinci yarıya başladık. Yeni bir takımın uyumu, verimliliğinin ne olacağı düşünceleri, fikstürün aleyhimize olması ciddi dezavantajlarımızdı. Camiada oluşan bütünleşme ile beraber ikinci devre ilk dört maç 1 beraberlik 3 galibiyet aldık. Takımımız tam ivme yakalamış camiada ciddi bir birlik beraberlik oluşmuşken hepimizi derinden üzen ülkemizde ki deprem olayı yaşandı. Bu vahim olay hayatımızdaki her şeyi ikinci üçüncü sıralara attı. Beraber çalıştığım oyuncularımı kaybettim, takımda ki oyuncular daha önce aynı takımda oynadıkları arkadaşlarının vefat haberlerini aldılar ve hepimiz olumsuz olarak çok etkilendik. Tabi bu sadece bizim için değil bütün takımlar için geçerli bir durum ama grupta ikinci yarıya en iyi başlayan takım bizdik. Verilen uzun bir aradan sonra da lig başladığında ilk iki maçımızı daha kazanarak takımımız iyiden iyiye düşme potasından uzaklaştı ve oluşan puan durumunda Play-Off hedefinin peşinden koşmaya başladık. Ama yine dezavantajlar ile boğuşuyorduk. Takımın en efektif oyuncusu kaptan Güney sakatlanarak sezonu kapatmıştı, yine skorer oyuncularımızdan Alperen nükseden sakatlığı yüzünden takımdan ayrı kalmıştı, bir de buna üst üste gelen sarı kart cezaları olunca bu hedefi çok istememize rağmen yakalayamadık. Burada ciddi şanssızlıklarda yaşadık. Çok iyi oynadığımız maçlarda biz direklere takılarak maçlar kaybettik. Ama her çıktığımız müsabaka da Merkür Holding Erbaaspor’u en iyi şekilde temsil ettik ve ligin çekinilen takımlarından birisi olduk.” değerlendirmesinde bulundu.

 “KIRILMA MAÇIMIZ ARGUVAN DEPLASMANI, ERTESİ GÜNE ERTELENSE BİZDE DEPREMİ YAŞAYACAKTIK”

2022-2023 sezonunun kırılma maçına da değinen Teknik Direk Altunsoy, “ben göreve başladığımda iki hedef üzerine plan yaptık. Birinci ve ana hedef takımın kümede kalmasıydı. Bu manada olumlu olarak kırılma maçımız Arguvan deplasmanında aldığımız galibiyettir. Bu galibiyet bizi iyiden iyiye kümede kalma konusunda rahatlatmıştır. Bu maçın bizim açımızdan ayrı bir özelliği de maçtan sonraki günün sabahında ülkemizin depreme yakalanmasıdır. Malatya’da konaklamıştık ve çok yoğun kar yağışı vardı. Biz maçın ertesi güne ertelenebileceğini düşünerek otel rezervasyonumuzu bile uzatmıştık. Arguvan ilçesine gittiğimizde oradaki görevliler üstün bir hizmet anlayışı ile sahayı temizlediler ve maçımızı oynadık. Ertesi güne ertelense bizde depremi yaşayacaktık. Play-Off yarışında ise olumsuz manada kırılma maçımız Efeler maçı olmuştur. Bir maç önce deplasmanda Muşspor ile çok zorlu bir maç oynadık ve 10 kişi ile kazandık, fakat çok hasarlı bitirdik maçı. Kalecimiz kırmızı kart gördü, kaptanımız sakatlandı. Efeler maçına ilk 11’de oynayan 7 oyuncumuzdan mahrum çıkmamıza rağmen başa baş bir mücadelenin sonunda 1-0 kaybettik. Tabi bu takımlar sezon başında hedefini şampiyonluk olarak belirlemiş takımını ona göre kurmuş, bütçesini, şartlarını ona göre belirlemiş takımlar. Bu şekilde ki takımlara karşıda mücadele etmek çok kolay değil.” şeklinde konuştu.

 

“BAZI MAÇLARDA VARDIR ÇOK MÜCADELE EDERSİN, ÇOK İSTERSİN, RAKİPTEN ÜSTÜN OYNARSIN”

Kaybettiğinizde en üzüldüğünüz, kazandığınızda en sevindiğiniz maç veya maçlar hangileri olmuştur? sorusuna Altunsoy, “bizim için kazanılan her maç sevinç kaynağı, kaybedilen her maç üzüntü kaynağıdır. Ama bazı maçlar vardır rakip gerçekten senden çok üstündür bükemediğin bileği öpeceksin mantığı ile kabullenir ve çok üzülmezsin. Bazı maçlarda vardır çok mücadele edersin, çok istersin, rakipten üstün oynarsın, bütün istatistikler takımının lehinedir ama ya bireysel hatadan ya şanssızlıktan kaybedersin o işte çok ama çok üzer. Ben bu sezon ilk yarıda içerde oynadığımız şampiyonluk parolası ile kurulmuş Çankaya F.K maçında çok erken 10 kişi kalmamıza rağmen müthiş bir mücadele gösterip beraberliği yakalayan takımımın sekiz dakikalık uzatmanın 12 dakika oynatılması sonucu santrası bile yapılmayan golle mağlup olmamıza verilen mücadele açısından, yine ilk yarıda deplasman da Niğdespor maçında 2-1 öndeyken yapılan bireysel bir hata sonucu santrasını bile yapamadığımız bir gol yiyip berabere bitmesi ve ikinci yarı Sapanca deplasman maçında müthiş bir oyun çıkarıp galibiyet için her şeyi yaptığımız üç topumuzun direklere takıldığı maçtan 1-0 mağlup ayrılmamız üzüntümün doruk yaptığı maçlardır. En sevindiğim maç ise İstanbul da ikinci yarının ikinci maçı olan deplasmanda ki 2-1 kazandığımız Tepecik maçıdır. O maça çok sayıda taraftarımız gelmişti onlara hem iyi bir Erbaaspor izlettirip galibiyet mutluluğu yaşattık hem de oynadığımız oyun ve aldığımız galibiyet ilerisi için bizde özgüven oluşturdu ümit verdi.” cevabını verdi.

 

“HEDEFİMİZ ERBAASPOR’U LİGLERDE EN İYİ TEMSİL EDEN HEDEFE OYNAYAN BİR TAKIM YARATMAK OLACAKTIR”

Merkür Holding Erbaaspor Teknik Direktörü Namık Altunsoy, “Allah tüm liglerdeki yöneticilerimize kolaylık versin. Artık kulüp yönetmek gerçekten çok maliyetli bir durum, aslında transfer politikasını hedefe bağlı olarak kulüp yönetimi belirler. Bizler o politikayı benimser anlaşırsak uygulayıcısı oluruz. Tabi ki hedefimiz Erbaaspor’u liglerde en iyi temsil eden hedefe oynayan bir takım yaratmak olacaktır. Zaten elde mevcut bir kadro var. Ciddi de bir alt yapı var. Eksiklikler belirlenip statünün elverdiği ölçüde izleyenlere heyecan veren, yarışmacı, bir üst lig hedefine odaklanmış bir takım oluşturmak amacımız olacaktır. Tabi bütün bunlar İçin ekonomik ve şartlar olarak hazırlanmak gerekmektedir.” açıklamasında bulundu.