Haber: Arzu Kaymak

 

Kış ayının içerisinde bulunduğumuz bu dönemde meyve ve sebze fiyatlarında artış yaşanıyor. Haliyle vatandaşların alım gücü azılırken tezgâhlarda domates ve brokoli kilosu 30 TL’den satılıyor. En düşük fiyat ise demeti 2,50 TL’den maydanozda gözlemlendi.

Yıllardır Kapalı Pazar Yeri’nde sebze-meyve satıcılığı yapan Selâhattin Camgözoğlu, fiyatlardaki pahalılığın mevsimlik olduğunu belirterek havaların ısınmasıyla birlikte normale döneceğini belirtti.

“KIŞ NEDENİYLE BİRAZ PAHALI AMA HAVALARIN ISINMASIYLA DÜŞÜŞLER OLACAKTIR”

15 yıldır sebze-meyve satıcılığı yapan 25 yaşında ki Selâhattin Camgözoğlu, “Şuanda piyasada bir durgunluk söz konusu. Durgunluğun nedeni 10 ilimizi etkileyen deprem oldu, ama üzerimizde ki karabulutlar dağılmasıyla hareketlik başlayacaktır. Ürünler kış nedeniyle biraz pahalı ama havaların ısınmasıyla düşüşler olacaktır. Fiyatlarımıza gelince, portakal 12,50, salatalık 25, elma 10, yaralı patlıcan 15 çeri domates 30 tezgâhın en pahalısı, salkım domates 30, sivri biber 20, havuç ve turp 20, kara lahana 10, marul 5, maydanoz 2,50, brokoli 30, karnabahar 15 ve dereotu 7,50 TL’dir. Bu fiyatlar karşısında vatandaşlarımızın alım gücü orta derecede. Önceden 2 kilo alıyorsa şimdi 1 kilo alıyor. Dediğim gibi zamanla alım gücünde de artış olacaktır. Mevsimine göre fiyatlar bunlar.” açıklamasında bulundu.