Dönem Başkanlığı Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) tarafından yürütülen Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB), 11 ilde tanıtım fuarları düzenleyecek. 5-26 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuarlarda TOGÜ’ de yer alacak. Fuarlar Amasya, Elazığ, Erzincan, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Malatya, Sivas, Tokat ve Yozgat'ta bulunan üniversitelerin katılımıyla gerçekleştirilecek.
Araştırma, eğitim-öğretim ve bilgi paylaşımı gibi birçok konuda iş birliği yapılması, tecrübe ve kapasitelerin ortak kullanılması amaçlarıyla 2021 yılında kurulan ve bu kapsamda faaliyetlerine devam eden AÜB, üniversite sınavına girecek öğrencilerin üniversiteleri tanımalarına ve doğru tercihler yapabilmelerine katkı sağlayacak. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi de fuarlarda yer alarak öğrencilere TOGÜ’yü tanıtacak.
Anadolu Üniversiteler Birliği bünyesinde, Abdullah Gül Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi olmak üzere toplam 15 üniversite katılım sağlayacak.