TOGÜ AFAMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehtap Aras’ın başkanlığında oluşturulan ekipte Üniversite Acil Yardım ve Afet Yönetimi; Sivil Savunma ve İtfaiyecilik; Hemşirelik Bölümü öğrencileri ile personel yer aldı.

TOGÜ Yardım Merkezinde dün ve bugün toplanan yardımlar üniversite öğrencileri ve personeli tarafından tasnif edilip kolilerde paketlenerek otobüse yüklendikten sonra yardım ekibi Rektörlük önüne geldi.

Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz yapmış olduğu açıklamada, deprem bölgesinde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifa dileklerini ifade ederek depremin olduğu andan itibaren devletin güçlü bir şekilde deprem bölgesine yardımlar gönderdiğini söyledi. Önceki gün asker sevkiyatı için üniversiteye ait iki otobüsün deprem bölgesine gönderildiğini belirten Rektör Yılmaz TOGÜ AFAMER koordinasyonunda bir ekibin oluşturulduğunu söyledi.

Yardım ekibi için Tokat Seyahat firmasının bir otobüs görevlendirdiğini kaydeden Rektör Yılmaz firmaya teşekkürlerini iletti. Ekibin hem insan kaynağı hem de yardımlarla deprem bölgesinde yer alacağını belirten Yılmaz, TOGÜ AFAMER ekibine kolaylıklar dileyerek teşekkür etti. Bir tır dolusu su ile nakdi yardımın da üniversite tarafından deprem bölgesine gönderileceğini belirten Yılmaz, Üniversitenin tüm imkânları ile depremden etkilenen vatandaşların yanında olduğunu söyledi.

40 kişilik yardım ekibi Üniversite Rektörlüğü önünde düzenlenen törenle Gaziantep’e hareket etti.