REKTÖR YILMAZ: “AMACIMIZ KALICI ÇÖZÜM”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, mobil fırın ve mutfağın afetzede vatandaşlarımızın günlük yemek ihtiyacına yönelik olarak kalıcı çözüm sağladığını belirterek mutfakta çalışan personelin de haftalık olarak nöbet değişimi gerçekleştirdiğini ifade etti.

Sabahları 1000 kişilik kahvaltı, öğlen ve akşam yemeği için de toplam 2500 kişilik sıcak yemeğin üretilerek afetzede vatandaşlara dağıtıldığını söyleyen Rektör Yılmaz, Üniversite olarak afetzede vatandaşlara olan desteğin süreceğini belirtti. Yılmaz, mobil mutfakta 12 kişilik personelin görev yaptığını sözlerine ekleyerek her hafta cuma günleri gönüllü olarak yeni bir ekibin Gölbaşı’na gönderildiğini ve nöbet değişiminin gerçekleştiğini kaydetti.

“VATANDAŞLARIMIZ HİZMETTEN MEMNUN”

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin insan kaynağı, gıda ve giyecek yardımları ile afetin ilk günlerinden itibaren bölgede yer aldığını belirten Rektör Yılmaz, Gölbaşı’ndaki sıcak yemek desteğinden afetzede vatandaşlarzın memnun kaldığını söyledi. Ülke olarak birlik ve beraberlik içerisinde böylesi zor günlerin aşılacağını belirten Yılmaz, TOGÜ tarafından yapılan desteklerin devam edeceğini ifade etti.

TOGÜ tarafından bölgeye gönderilen mobil mutfak ve fırın Adıyaman Gölbaşı, Kriz Koordinasyon Merkezinde üretim yaparak Şehit Özer Salik İlkokulu’nda yemek dağıtımını gerçekleştiriyor.