15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Konferans Salonunda gerçekleşen kongreye Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık ÖZKAN, Tıp Fakültesi Dekan yardımcıları Prof. Dr. Fikret ERDEMİR, Doç. Dr. Nagehan YILDIZ ÇELTEK, Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erkan GÖKÇE, Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Süheyla UZUN, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
3 gün sürecek kongrenin açılış konuşmasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesinden intörn doktor ve Kongre Başkanı olan Resulhan KARABAĞ, “ ilkini 2013 yılında ‘Enfeksiyon’, ikincisini 2019 yılında ‘Beslenme’ üçüncüsünü 2022 yılında‘Tıpta Disiplinler Arası Yaklaşım’ ve dördüncüsünü de 2023 yılında ‘Ustadan Çırağa Tıp’ olarak belirlediğimiz Tıp Öğrenci Kongrelerimizin, değerli hekim adayı arkadaşlarımızın gelişimine katkıda bulunmak ve hekimlik alanında büyük başarılara imza atmış hocalarımızın tecrübe ve deneyimlerini bizlerle paylaşarak bizlerin gelişimine fayda sağlanması için yapmaktayız. Dünyanın en eski mesleklerinden olan hekimlik mesleği insanoğlunun gereksinimlerinden doğmuş bir sanattır. Doğaldır ki insanın yaratıldıktan sonra ilk gereksinimi ve refleksi yaşamını devam ettirmek ve sağlığını korumak olmuştur. Hekimlik mesleği bir yandan usta çırak ilişkisi ile deneyim ve yeteneklerini nesilden nesile aktarılmasını sağlamaktır. Diğer yandan ise bilimi kümülatif bir şekilde kullanarak uygulama ve yöntemlerle sınırları geliştirerek kaliteyi artırmaktır. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Bilimsel Araştırma Topluluğu olarak yaptığımız etkinliklerde, bilimsel araştırma ve çalışmalarda tıp fakültesi öğrencilerinin bilimin aydınlattığı ilerlemeleri nihai hedefimizdir. Kongremize katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık ÖZKAN yaptığı konuşmada, “Hekimlik bu mesleği seçenler için oldukça zor bir yoldur. Hekimlik bir sanattır. Ömür boyu öğrenmeye devam edeceğiniz bir meslektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Beni Türk Hekimlerine Emanet Edin’ sözünden yola çıkarak daha çok çalışmalı ve kendimizi geliştirmeliyiz. Bu kongreler hem bizler hem de sizler için son derece önemli ve gelişimimizde son derece büyük bir avantajdır. Bu sene 4’ncüsü düzenlenen IV. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi’nin başarılı bir şekilde geçmesini temenni ediyor, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Kongrenin ‘Ustadan Çırağa Tıp’ konulu açılış sunumu Hacettepe Üniversitesi Genel Cerrahi Bölümü Emekli öğretim üyesi Prof. Dr. İskender SAYEK tarafından gerçekleştirildi. Söyleşi sonrası Prof. Dr. SAYEK’e Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık ÖZKAN tarafından teşekkür belgesi ve hediye takdiminde bulunuldu.
27 Farklı Üniversiteden 250 katılımcının bulunduğu ve 6-8 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılacak olan IV. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi sunumlar ve çeşitli etkinliklerle sona erecek.