Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih YILMAZ, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil ALKAN ve Rektör danışmanı Doç. Dr. Yusuf TEMUR Yükseköğretim Kurulu tarafından düzenlenen Öncelikli Alanlarda Uzmanlaşan Üniversiteler Projesi Tanıtım Toplantısına katıldı.
Proje tanıtım toplantısında konuşan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR, Yükseköğretim Kurulu tarafından 'Öncelikli Alanlarda Uzmanlaşan Üniversiteler Projesi' kapsamında, 15 bilim alanında 25 devlet ve vakıf üniversitesinin ilgili bölüm/programlarına öncelikli alanmisyonu verilmesi kararlaştırıldığını açıkladı. Prof. Dr. ÖZVAR, YÖK ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı arasında imzalanan protokolle Araştırma Üniversiteleri Destek Programı'nın (ADEP) hayata geçirildiğini hatırlattı. Özvar, “43 devlet üniversitesi ve 78 vakıf üniversitesi değerlendirmeye alınarak; bu alanlarda uzmanlık ve yetkinlik gösteren üniversite bölümleri/programları 2018-2022 tarih aralığındaki yayın ve atıf performansları ile TÜBİTAK tarafından hazırlanan 'Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi Raporu' çerçevesinde incelenmiştir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda; Yükseköğretim Kurulumuz tarafından 15 bilim alanında 25 devlet ve vakıf üniversitesinin ilgili bölüm/programlarına öncelikli alan misyonu verilmesi kararlaştırılmıştır. 2022 yılında bu kapsamda tahsis edilen toplam kaynak miktarı 100 milyon TL iken; 2023 yılında bu miktar, Strateji ve Bütçe Başkanımız Sayın İbrahim Şenel'in de önemli katkılarıyla, 250 milyon TL'ye çıkarılmıştır." ifadelerini kullandı.
Toplantı sonrasında Öncelikli Alanlarda Uzmanlaşan Üniversiteler Projesi’nde belirlenen alanlarda seçilen üniversitelere belgeleri YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR tarafından takdim edildi. ‘Enerji Depolama’ alanında uzmanlaşan üniversite belgesini ise Üniversite adına Rektör Prof. Dr. Fatih YILMAZ ve Prof. Dr. Cemil ALKAN birlikte aldı.