Ankara'da 1-5 Nisan 2023 tarihleri arasında yapılmakta olan Üniversiteler Güreş Türkiye Şampiyonasına Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kadınlar ve Erkekler Serbest kategorisinde Türkiye Şampiyonasına katılmaktalar. Kadın Takımı’nın Türkiye Şampiyonu olmasının ardından Erkek Takımı Türkiye İkinciliği derecesi elde etti.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Güreş Takımı Erkekler'de Türkiye İkincisi olduğunu Spor Bilimleri Öğretim Görevlisi Sebati Kaya Ankara’dan bildirdi.

Bireysel sıralamalarda; 57 kg  Şükrü körpe Türkiye ikincisi, 62 kg Taha Şimşek Türkiye üçüncüsü, 65 kg Cihad Dağ Türkiye ikincisi, 70 kg Yasin Dağ Türkiye ikincisi, 74 kg Cabbar Duyum Türkiye ikincisi, 92 kg Muhammed Ali Genç Türkiye şampiyonu, 97 kg Sedat Öztoprak Türkiye ikincisi oldular.

Öğretim Görevlisi Sebati Kaya “başarıyı getiren bir birinden kıymetli öğrencilerimizi kutluyorum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyorum. Her alanda bizden desteklerini esirgemeyen ve başarıyı her zaman takdir eden kıymetli Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Yılmaz'a da şükranlarımızı sunuyoruz.” İfadelerini kullandı.