Haber-Fotoğraf: Fatih Kılıç – Bekir Binbaş

 

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi’nin konuşlu olduğu Kaleardı Mah. Muhittin Fisunoğlu Cad. Ali Şevki Erek Yerleşkesi Merkez/Tokat adresindeki otopark konusu vatandaşların dikkatini çekiyor. Günü birlik poliklinik hizmeti için araçlarıyla hastaneye gelen vatandaşlar araçlarını park edebilecek boş bir alan bulmakta zorlanıyor. Yerleşke içindeki otopark alanlarının yetmediği görülünce çevredeki ara yolların kaldırımlarına dahi çıkılarak araçlar park ediliyor.

            Geçtiğimiz gün hastane yerleşkesine geçen gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Kılıç, araç yoğunluğunu fotoğraflayarak sosyal mecra hesabından ‘Otopark Sorunu’ olarak paylaştı. “İlimizde araç yoğunluğuna karşın otopark alanlarının yetersizliği aşikâr! Bilhassa Üniversite Hastanesi güzergahında hizmet binası çevresi yetersiz kalınca ara yollara da araç park ediliyor. Dikmen Mezarlığı ve Cemevine dek 200 metrelik yol dahi parka yetmiyor. * Fiziki alanı genişletmek, katlı otopark planı yapmak hem Üniversite hem de Belediye için elzem bir husus olsa gerek! * Çözüm odaklı projeler ve hamleler görmek dileğiyle...” ifadeleriyle konuyu gündeme taşıyan gazeteci Fatih Kılıç’ın paylaşımına vatandaşlarımız da yorumları ile katkı sundu ve çözüm beklenildiğini duyurdu.

            Vatandaşlarımızın şehirdeki otopark sorununa dair yazdıkları yorumlar şöyle oldu:

* Tokat’ın şehiriçi yolları çok kötü. Tokat’ın mahalle ve merkezinde bir gezsinler de görsünler. (S.A.)

* Fatih bey sorun farklı! Herkes devleti kafasına göre yönetirse bu sorunlar çıkıyor ne yazık ki.  Faturası da vatandaşa kesiliyor. Orada 2 tane oto park var, ikisini de personele ayırmışlar. Tabii ki personel önemli ama orada 2 katlı otoparkta var, 1 tanesini personele ayrılsın sorun biter. (M.E.)

* Keşke söylemeseydin şimdi personel otoparkı diye kendilerine otopark yaparlar! Halkın arabası onlar için tın! Kendi araçları için iki tane otopark kapattılar bir de otopark görevlisi koydular, bekçileri de vardır. (M.K.)

* Fatih bey çok ihtiyaç duyulan bir yer ve park ihtiyacının çok acil çözülmesi gereken yer... Üniversite hastanesi park yeri çözüm bekliyor... Sana da çok teşekkürler... (H.K.)

* Hastaneyi getirir buraya kondurursan daha çok park yeri ararız. (G.A.)

* Çare çok katlı oto park. (M.Ş.)

* Yeni rektörümüz Fatih Bey’in bu işi çözeceğine hiç şüphem yok, bekleyin görün. İdealinde vardı bildiğim kadarıyla. (R.Y.)

* Oraya hastane izni verenler görsün! Her köşesine dağ başı kantinleri açıyorlar. Çay 5, su 5 lira, gerisini saymıyorum. (H.A.)

* Suç hastaneye araba ile gelen hastaların ve ziyaretçilerin! (M.A.) / Bence de M. bey uçakla veya vapurla gelmeleri lazım veya özel şoförleri bıraksın işleri bitince geri alsınlar! (M.E.)

* Sanki hastane, hastane değil personel oto parkı mübarek. Bu otoparkların hepsi personeli ait. Olur mu öyle? Yasa ve kanun nereden geliyor ben anlamıyorum. Hasta ve hasta yakınları ne yapacak? Ben bu hastaneden hiçbir şey anlamıyorum. Yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyorum. (Ö. K.)

* Kardeşim otoparka bir bakılsın satılık araçlar ile doludur. Oh ne güzel, yazın güneş almıyor araç, kışın soğuk almıyor. Dolu olunca dolu derdi yok. Günlerce aylarca araçlar otoparkta. Bir kişinin kaç tane aracı orada korunuyor? Hastanenin girişinde güvenlik yok ama otopark girişinde güvenlik var. Acaba kimlerin arabalarını koruyorlar Fatih Kılıç bey bence araştırın.(M.E.)

* Fatih Kılıç bey Tokat insanının çok önemli bir sorunu. Yöneticilerimizin bu sorunu çözeceklerini umut ediyorum. Size de teşekkür ederim gündeme getirdiğiniz için. (F.O.)

* Yıkılan öğretmen okulunun yerine 3 katlı otopark yapılabilir. Büyük ihtiyaç var. Fatih Beye teşekkür ederim. (Y.U.)