(Haber-Foto: Mustafa Işık)

2022-2023 Sezonu Nurettin Nuri Damar Tokat 1’inci Amatör Ligi Yarı Final maçları Pazar günü oynanan maçlarla bitti. Rakiplerini eleyerek Yarı Finallere yükselen Zile Belediyespor, Turhalspor ve Erbaa Gençlikspor, Tokat 60 Futbol Kulübü karşı karşıya geldi.

TAHİR MERT UZUNSAKAL ATTI, TURHALSPOR TUR ATLADI

Tokat 1'nci Amatör Liginde Play-Off Yarı Finalinde Turhalspor ile Zile Belediyespor 9 Nisan Pazar günü Uzunburun Sentetik Sahasında karşı karşıya geldi. Saat 12.30'da başlayan müsabakayı Turhalspor, Tahir Mert Uzunsakal’ın ayağından bulduğu golle Zile Belediyespor'u 1-0 yenerek Final maçında mücadele etme hakkı kazandı.

PENALTI ERBAA GENÇLİKSPOR’A TURU GETİRDİ

Tokat 1'nci Amatör Liginde Play-Off Yarı Finalinde diğer bir karşılaşma ise, Erbaa Gençlikspor, Tokat 60 Futbol Kulübü arasında oynandı. Erbaa Gençlikspor, 6’ıncı dakikada penaltı kazandı. Topun başına Kadir Karayaka geçti. Soğukkanlılıkla topu sol köşeye yollayan Karayaka, takımını 1-0 öne geçirdi. Kıran kırana geçen maçta 90 dakika sonunda başka gol olmadı ve maçı Erbaa Gençlikspor 1-0 yenerek Finalde Turhalspor’un rakibi oldu.

MAÇ SONU DEĞERLENDİRME

Erbaa Gençlikspor, Tokat 60 Futbol Kulübü arasında oynanan Yarı Final ardından Erbaa Gençlikspor Başkanı Burhan Balcı, Teknik Sorumlusu Menderes Kurt, futbolculardan Kadir Karayaka ile Emre Dursun ve Tokat 60 Futbol Kulübü Teknik Sorumlusu Orhan Yazıcı gazetemize açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN BURHAN BALCI: “FİNALDEYİZ, SEVİNÇLİYİZ VE MUTLUYUZ”

Erbaa Gençlikspor Başkanı Burhan Balcı, “her sene güzel maçlar oynayıp güzel maçlar çıkıyoruz. Bunun da örneğini bugünkü Yarı Final maçı olan Tokat 60 Futbol Kulübü’nü yenerek gösterdik. Finaldeyiz, sevinçliyiz ve mutluyuz. Finalde rakibimiz Turhalspor, zorlu bir maç olacak ama takımıma güveniyorum ve o maçı kazanıp BAL Ligi kapısını aralayacağız. 2 sezondur Bal Ligi’nde mücadele ettik, inşallah bu sene yine orada olmak için mücadelemizi vereceğiz. Temsilcilerimiz Tokat Belediye Plevnespor ve Niksar Belediyespor bu sezon çok iyi mücadele verdi. Ligler devam ediyor, orada da. Kim gelirse gelsin o maçı da kazanıp BAL’da olacağız inşallah.” dedi.

TEKNİK SORUMLU MENDERES KURT: “FİNALDEKİ MAÇTA İYİ MÜCADELE EDİP KAZANMAK İSTİYORUZ”

Teknik Sorumlu Menderes Kurt, “Tokat 60 Futbol Kulübü maçı çok zor geçti, çok pozisyonlara girdik ama gol atamadık. Bugün en kötü maçlarımızdan birini oynadık ama yine de galip geldik. Finaldeki maçta iyi mücadele edip kazanmak istiyoruz. Şuanda BAL Ligi’nde mücadeleler devam ediyor, Tokat Belediye Plevnespor şampiyon oldu, grupta. İnşallah 3’üncü lige çıkar, orda da Erbaaspor’dan sonra ikinci bir takımımız daha olur. Biz de bu durumda Niksar’la oynayacağız ve o maçta da elimizden geleni yapacağız. Niksar Belediyespor bizden daha şanslı, çünkü BAL Liginde oynadılar. Bizim kadromuz biraz mütevazi, elimizden gelini yapacağız. Bu sene kadromuzu gençler ve tecrübeli oyuncularla kurduk. Aşağı yukarı geçen sene ki kadro ile mücadele ettik, iki üç takviye yaptık. Maçlarda elimizden gelini yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

FUTBOLCU KADİR KARAYAKA: “FİNALDE ELİMİZDEN GELENİ YAPIP KUPAYI ALACAĞIZ”

Penaltıdan attığı golle takımına tur attıran futbolcu Kadir Karayaka, “takım olarak çok çalışıyoruz, inşallah şampiyonluğu elde etmek işitiyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz, bizim için zor bir maç oldu. Tokat 60 Futbol Kulübünü tebrik ediyorum mücadelesinden dolayı. Finalde elimizden geleni yapıp kupayı alacağız. Finalde Turhalspor ile oynayacağız ama bizim için rakibin kim olduğu önemli değil. Sahada takım olarak iyi mücadele edip elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.

EMRE DURSUN: “FİNALDE RAKİBİMİZ TURHALSPOR, AMACIMIZ ONLARI DA YENMEK”

Erbaa Gençlikspor takımının golcü ismi Emre Dursun, “Tokat 1’inci Amatör Ligi’nde Tokat 60 Futbol Kulübü ile Yarı Final maçı oynadık. Maçı 1-0 kazanarak tamamladık, bunun için mutluyuz. Finalde rakibimiz Turhalspor, amacımız onları da yenmek. Daha önce de karşılaştık, yenebilecek güçteyiz. Erbaa takımı için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.” açıklamasında bulundu.

ORHAN YAZICI: “ALT YAPIDAN TOPÇAMSPOR DOLU DOLU VE PIRIL PIRIL GENÇLERLE GELİYOR”

Tokat 60 Futbol Kulübü Teknik Sorumlusu Orhan Yazıcı, “Genç ağırlıklı oyuncularımızla çıktığımız için çok daha bizim uzak hedefler değil ama gidebileceğimiz yere kadar da bu çocukların emekleriyle bir yere kadar gitmeye çalıştık. Bunun adı ilk önce çeyrek finaldi, çok şükür onu atlattık. Peşinden yarı finaldi, buna da çok iyi hazırlandık. Geçebileceğimizi düşünüyorduk, çünkü çocukların vermiş olduğu performanslardan sonuna kadar memnunum. Bu maçta da bunu yansıtacaklarını biliyorduk ama dakika 6 veya 7 gibi verilen bir penaltı ile maç bitti, tek üzüldüğüm nokta buydu. Oyuncularımın vermiş olduğu emekten de mücadeleden de gayretten de memnunum. Çünkü 2003, 2004, 2005 ve yahut 2006 doğumlu çocuklarla buralara kadar gelmemiz Tokat’ın sporu adına çok büyük bir katkı, çok büyük bir reklam. Sevgili kardeşim inan ki çeyrek, yarı, final gibi maçlarda emeklerin gittiğine inan ki bakmıyorum. Ben her zaman şunu düşünüyorum, alttan sporcu yetiştirelim, Tokat’ın sporuna katkı sunalım ve bunu il dışına servis edelim veya il içine servis edelim ve yahut da kendi takımımızla bir yerlere kadar gelelim, ben ona bakıyorum. Dikkat ederseniz, Zile Belediyespor, Turhalspor, Erbaa Gençlikspor takımları gibi destek alan bir takım değiliz. Bizim kasamıza bir kuruş dâhi girmediği gibi çocuklara para bile veremiyoruz. Her müsabakaya gidip aynı şekilde geri dönüyoruz. Biz tamamen gönüllü olarak bu tertemiz çocuklarla bunu yapıyoruz. Bunun başarısı nedir diye sorarsanız, alt yapıdan şuana kadar geldiğimiz şekilde devam etmemiz. Alt yapımız dolu dolu geliyor, futbol bilgisiyle geliyorlar. Bundan dolayı, bunun adını siz koyun BAL Ligi mi olur, daha yüksek final maçlarımı olur göreceğiz. Tüm Tokat futbolseverlere şunu söylemek istiyorum ki, alt yapıdan Topçamspor dolu dolu ve pırıl pırıl gençlerle geliyor. Rabbim izin verirse takımımız üst liglerde olacaktır.” ifadelerine yer verdi.

FİNAL MAÇI CUMARTESİ OYNANACAK

Erbaa Gençlikspor, Turhalspor arasında oynanacak Tokat 1’inci Amatör Ligi Play-Off Final Maçı 15 Nisan Cumartesi günü saat 14.00'da Gaziosmanpaşa Stadyumu’nda oynanacak.