Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Dört Beceride Türkçe Dil Yeterliklerinin Belirlenmesi ve Ölçülmesi Projesi Açık Uçlu Soru Yazı ve Redaksiyonu programına Tokat şehri Hizmetiçi Eğitim Merkezi olarak seçildi. Tokat Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü ve Akşam Sanat Okulu’nda düzenlenen Açık Uçlu Soru Hazırlama Kursu'na katılmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından sınıf öğretmenleri, Türkçe öğretmenleri, Türk dili edebiyatı öğretmenleri, Bakanlık merkez taşra teşkilatında görevli eğitimciler Tokat’a geldi. Tokat Öğretmenevi’nde Pazar günü girişleri yapılan eğitimciler Cumartesi gününe dek Tokat’ta hizmetiçi kursa katılacaklar.

            Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, kursun başlangıcı vesilesiyle düzenlenen programda açılış konuşması yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı ODSGM tarafından düzenlenen Dört Beceride Türkçe Dil Yeterliliklerinin Belirlenmesi ve Ölçülmesi Projesi Açık Uçlu Soru Yazımı ve Redaksiyonu seminerine katılımları için teşekkürlerini bildirdi.

TOKAT’TA TARİHİ, TURİSTİK GEZİ

            Tokat’a hizmetiçi eğitim kursu için gelen eğitimciler, kurs eğitiminden arta kalan zamanlarında Tokat merkezde tarihi ve turistik geziler yapmaktalar. 72 kişilik kafilenin Tokat’taki gezisine öğretmen Ahmet Sefa Kesler mihmandarlık yapıyor. Tokat’ın güzelliklerini bir bir anlatıyor, derinlemesine bilgiler veriyor.