Tokat Merkezdeki eğitim kurumlarından Arif Nihat Asya Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde bugün heyecan vardı. Okulun sesi soluğu olacak bir yayın organı çıkarıldı. Kültür Sanat Edebiyat Dergisi olarak çıkarılan yayının adı, okulun adından hareketle ‘ARİFÇE’ oldu.
Arifçe Yayın Ekibi’nden Genel Yayın Sorumlusu, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Derya Sırma, ARİFÇE’nin tanıtım etkinliğinde konuştu. Gazetemize açıklamalarda bulunan Derya Sırma, daha önce Arz-ı Hal adıyla çıkardıkları yayın organını okulun adından hareketle ARİFÇE olarak değiştirdiklerini ve bu ilk sayıda yurdumu sarsan depremin yaşattığı acıya tercüman olduklarını belirtti. Derginin basımındaki desteklerinden ötürü İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir’e teşekkürlerini dile getirdi.  Derya Sırma’nın açıklaması şöyle oldu:
“Bilindiği gibi ülkemiz ağır bir felaket yaşadı. Acısı yüz yıllar geçmeyecek. Bir felaket yaşadık ve bu dergiyi depremzede şehitlerimize ithaf ettik. Dergideki resim ve yazılar tamamen öğrencilerimize ait. Çoğu da ödüllü yazılar, il genelinde derece almış yazılar. Öğrencilerimizin emeği bu dergi. Tamamen kendi duygularını anlattığı, kendi hayallerini, kendi düşlerini anlattığı yazılara yer verdik, amatörce hazırladık. Tabii ki sürçülisan ettik, affınıza sığınıyoruz. Öğrencilerimize bundan sonraki hayatında da yazarlık hayatlarında da başarılar diliyorum. 
Altı aylık bir çalışmanın ürünü, fakat ülkemizde biliyorsunuz ağır bir deprem yaşadığımız için basımını erteledik biz bu derginin ve bu şekilde içeriğinde ilk şiirimiz ‘Kefenim Beyaz Kar’ diye depreme ithaf ettik. Daha sonra Çanakkale'yle ilgili Tokat'ımızı anlatan şiirler var. Ramazanla ilgili okulumuzda ramazan etkinlikleri yapıldı, onlara yer verdik dergimizde. Meslek dersi öğretmenlerimizin yazıları var. Daha sonra Arif Nihat Asya biliyorsunuz okulumuzun ismini aldığı yazar, onun hayatına ve eserlerine yer verdik dergimizde. Masallara, denemelere, makalelere yer verdik. Hatta öğrencilerimizin böyle hayallerini anlattığı hikaye ve öyküler var dergimizde. Cemil Meriç bu sayımızda dergimizde yerini aldı. Hayatını Türk irfanına adamış bir mütefekkir Cemil Meriç. Daha sonra kime yer verdik? Pek çok ünlü yazara yer vermeye çalıştık dergimizde.
Daha önce ‘Arz-ı Hal’ adı altında dergimiz çıktı ama biz bu sene okulumuz Arif Nihat Asya olduğu için ismini ‘Arifçe’ olarak değiştirdik. Kültür, edebiyat, sanat dergisi olarak aldık. Hatta dergimizde sanat dergisi olduğu için öğrencilerimizin kara kalem çalışmaları da yer alıyor.”
ARİFÇE YAYIN EKİBİ
Kültür Sanat Edebiyat Dergisi Arifçe’nin Yayın Ekibine bakıldığında Genel Yayın Sorumlusu Derya Sırma, Yayın Koordinatörü Melek Işık, Yayın Denetleme Kurulu Zeynep Şule Sonsa, Gülce Zeynep Erkanat, Hilal Uysal, Irmak Aydınoğlu, Öğretmen Yayın Kurulu Mehmet Erbaş, Raşit Samet Çalışkan, Öğrenci Yayın Kurulu Nisa Doğan, Reyyan Neşe, Yaren Şahin, Fatma Melek Badem, Büşra Şahin, Gamze Aydın, Nisanur Çakmak, Meryem Şahin, Beyzanur Şenel, Semanur Yalçın, Azra Kurtoğlu, Fatma Zehra Çıkrıkçı, Dergi Kapak Tasarımı Tayfur Arslan, Dijital Tasarım Meryem Yaşar’ın adları yer alıyor.
(Haber: Esra Binbaş Çakmak)