Şehrimizi bal liginde temsil eden Tokat Belediye Plevnespor takımı içerde bundan evvel oynadığı maçlara nazaran daha iyi bir futbol oynayarak ezeli rakibimiz 1926 Bulançakspor'u 4-0 gibi iyi bir skorla mağlup etmiş bulunuyor. Tebrikler, tebrikler, tebrikler…

Tokat Belediye Plevnespor- 1926 Bulancakspor maçında gözümüze takılan ayrıntılara gelince;

1- Sahamızda oynadığımız her maçta olduğu gibi protokol tribünümüzün manzarası şehrimizin takımıza olan ilgi ve alakasını gösteriyordu. Bu maçımızda protokol tribünleri muavinleri ile beraber şehrimizin Valisi Sayın Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanımız Sayın Eyüp Eroğlu da maçımızı izlemek üzere şeref tribünde yerlerini almışlardı. Her iki büyüğümüzün maçımıza gelmesi seyircilerimizi, bilhassa taraftar topluluklarımızı heyecanlandırmıştır. Taraftarın takımımızı desteklemek için yaptıkları her türlü tezahüratları artırarak yapmasına ve takımımızın daha güzel futbol oynamalarına sebebiyet vermişlerdir. Şayet maçın ikinci devresinde gitmeyip kalsalardı, birinci devreye nazaran ikinci evrede daha güzel futbol oynadıklarını, attıkları şahane golleri görüp gururlanırlardı.  İnşallah bundan sonra sahamızda oynayacağımız maçlarda bu güzellikler tekrarlanır.

Bu arada şunu da belirtmemeden geçemeyeceğiz. Şeref tribününde başta Tokat'ımızın eski profesyonel futbolcuları (Efsaneler) eski başkan ve yönetim kurulu yöneticilerimizi bundan sonraki yapacağımız maçlarda buralarda görüp takımızı desteklediklerini görmek istiyoruz.

2- Takımımızı 12. Adam konumundaki taraftar topluklarımız karşı maraton tribünde yerlerini alarak bu maçta ilk defa GOP Stadyumu’nda eski Tokatspor'un maçlarındaki gibi yaptıkları tezahüratlarla  takımızı desteklemişlerdir. Hele maçtan sonra futbolcularımızı, teknik adamlarımızı başkan ve yönetim kurulu üyelerimizi oturdukları tribün önüne çağırarak onlara topluca sevgi gösterileri yapmışlardır. Bu beraberliğimiz inşallah sezon sonuna kadar devam eder, mutlu günlerimizin bizlere müjdecisidir. İnşallah diyoruz.

MAÇIN TEKNİK ANALİZİ

Bundan evvel oynadığımız maçlara nazaran takımımızın sergilediği futbol, biz Tokat'lı teknik adamların beğenisini kazandı. Takımımızın daha canlı daha istekli oynamaları, güzel paslaşmaları, top gezdirmeleri, takım olarak topa hakim olma oynadığımız diğer maçlara göre daha farklı idi.

Bilhassa maçın ikinci devresinde Emre Sarıkaya (Alex) oyuna alması yapılan bu değişiklik takımızın kazandığı 3 gole 2 asist ile atılan 2 gol oynanan futbolun güzelliklerindendi. Yalnız attığımız birinci golden sonra stoperimiz Kal'ın 2 sarı kartla oyundan atılması cezalı konuma düşmesi hiç iyi olmadı. Daha dikkatli olmalı diyoruz. Bu arada 2 asist ve 1 golle takımızın 3 golünde ismi olan Emre Sarıkaya (Alex) teknik heyetimiz takımızın bundan sonra yapacağı çok önemli maçları da düşünerek Emre'yi hamle oyuncusu olarak maçın 2 devresinde maça alması (Hemen söyleyelim en doğru karar oluyor) kendisini daha iyi hazırlayarak 2 devreye yetecek kadar güce kavuşturup mümkün olduğu kadar 2 devrede de oyunda tutabilirsek takımızın göçü her iki devrede daha iyi olur. Çünkü bundan sonra yapacağımız maçlar daha çok önemlidir. 

Hülasa olarak şampiyonluğa oynadığımız ve bundan sonra yapacağı maçlarda azami puanlar alarak iddiasını kaybetmemelidir.  Ocak ayında yapılacak transferde eksik olan en az 2-3 mevkiye futbolcu transferi yapmalıyız.

Teknik Direktör Semih Tokatlı'ya, Antrenör Çağlar Ayan, Kaleci Antrenör Mehmet Dönmezdemir'e  güven duygularımızı bir daha belirtir çalışmalarında başarılar dileriz. Ayrıca genel kaptanımız Enver Urgunca'ya futbol şubesi koordinatörü Vejdi Ayça'yı, As Başkan İsmet Yiğit ve Yöneticilerimizden Mehmet Elibol, Muhsin Şenocak, Abdullah Mert'i tesis sorunlumuz Orhan Aynur'u çalışmalarından dolayı kutlarız.