AK Parti Tokat Belediye Başkan Adayı Av. Eyüp Eroğlu, , “Bu şehrin yoksulunun sığınabileceği liman biz olacağız. İnsanların iş anlamında çalışabileceği yeni iş alanları oluşturabilmek için belediyenin de bir görev yapacağı kanaatindeyim” dedi.
Adalet içinde kalacağını dile getiren Başkan adayı Eroğlu, hukuktan ayrılmayacağını açıkladı. Kısa vade ve palyatif ve gündelik çözümler yerine, Tokat’ın 50-60 yıl geleceğini projelendirmeyi hedeflediğini söyledi.
Eroğlu, “Seçim çalışmalarımızı ekip olarak devam ediyoruz. Teşkilatlarımızla, bize gönül verenlerle sabah onda başlayıp gece 12.00 ye kadar çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Gündüzleri esnaflarımızla, kurum ve kuruluşlarla, sivil örgütlerimizle, sokak ve caddelerdeki vatandaşlarla el sıkışıp Tokat için hizmet yarışında bizde varız diyoruz. Hizmete talibiz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı bizim siyasi anlayışımızın en önemlilerinden biri. Siyaseti insan için, hizmet için yapan ve insanların yüzündeki tebessümü oluşturan, sorunlara çözün bulan ve insanların daha huzurlu şehirde yaşaması için gayret eden bir parti ve bu anlamda bizde yerel kalkınmayı hedefleyip Tokat n daha güzel olması anlamında bizim hizmetkar olma anlayışı ile göreve talibiz. İnşallah bizde hizmette birikimlerimizle, anlayışımızla, geçliğimizle, siyasi desteklerle Tokat’ta yeniden şahlanmayı hedefimizdir. 1 Nisan dan itibaren kollarımızı sıvıyacağız. Sabahın erken saatlerinden başlayıp gece geç saatlere kadar milletimiz için vatandaşımız için Tokat’ımız için çalışmalara devam edeceğiz. Zdiye bir şey yoktur. Her şey kolaydır. Yeter ki kalbimizde hizmet sevdası olsun. Yeter ki yüreğinizde ben Tokat’a hizmet edeceğim deyin. Gerisinin teferruat olduğunu düşünüyorum. Biz her şeye hazırız. 4 yıldır il başkanlığı dönemimde de tempomuzu eminim ki vatandaşlarımız takdir etmişlerdir. 4 yıllık hizmet dönemizde de kapımız daima vatandaşlarımıza açık olmuştur. Telefonlarımız 24 saat açık olmuştur. Bundan sonra da böyle olacaktır. Belediyemizin kapısı herkese açık olacaktır, telefonlarımız herkese açık olacaktır. Sorunu olan gelip dertleşmek isteyen bize gelip söyleyecek biz de sorununu çözmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Biz hazırız, ekiplerimiz hazır. Tokat’ta hazır diye görüyorum. Gittiğimiz yerlerde bunu görüyorum. Belediyenin rutin işlerinden öte, toplumsal kalkınmanın öncüsü olacak bir yapıya bürünmesini sağlayacağız. Başka bir ifadeyle, Tokat Belediyesi majör görevini üstlenecek ” dedi.

1 Nisan’dan itibaren işe koyulacağız

Başkan adayı Eroğlu, Tokat’ın insanlarının sorunlarını, hayallerine ve Tokat’ta ki her bir vatandaşımızın bize olan tüm isteklerini samimiyetle, yerine getirmenin gayreti içinde olacaklarını söyledi. Eroğlu, “Tokat’ın sorunlarına nasıl bir çözüm getireceksiniz” şeklindeki bir soru üzerine ise, “İnsanların yaşadığı yerde sorunlar da olur problemler de olur” dedi ve ekledi: “Bunlar çözülmek için vardır. Halkımız en acil neleri beklemektedir, hangi konularda Tokatlı bizden beklenti içerisindedir bunlarla ilgili çalışmalarımızı yaptık ve şuanda da çalışmalarımız artık bitme safhasında ve önümüzdeki günlerde inşallah projelerimizi de bir, bir açıklamış olacağız. Biz bu konuda profesyonel çalışıyoruz. Özellikle ben adaylığımın ilan edildiği tarihten itibaren ki 1 aylık dönemde istişareler yaptım. Mahalle temsilcilerimiz ile mahalle muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşundaki arkadaşlarımızla oturduk, Tokat’ın bir resmini çektik. Bir taraftan da Tokat’ta en acil neler istiyvatandaş bunlara baktık. Ayrıca yine bilimsel bir çalışmayla anket çalışmasıyla mahalle,mahalle Tokat’ın sorunları ve istekleri nelerdir,Tokat’ın genel anlamda nasıl bir estetiğe sahip olması istenmektedir bunlarla ilgili de çalışmalarımızı yaptık. İnşallah ilerleyen günlerde bunları somut olarak sizlere açıklayacağız. Cadde ,cadde sokak, sokak kaldırımlarının her bir karışını bildiğin Tokat’ın neye ihtiyacı olduğunu çok iyi biliyorum. Tokat’ın daha nasıl güzelleşeceğini de çok iyi biliyorum. Bu konu da tecrübem de var birikimim de var. Bunu da inşallah 1 Nisan’dan itibaren icraatlara döktüğümüzde halkımız bunu görecektir.
İşsizlik; İşsizlik konusu bugün dünyada sorun olan bir konudur. Türkiye’mizde de Ak Parti dönemimizde işsizliğin görünür bir şekilde azaldığını görüyorum. Tokat’ımızda işsizliğin yüzde 7-8 olduğunu istatistiklerin vermiş olduğu rakamdan biliyorum. Bununla beraber istihdam oluşturmak, yeni iş alanları oluşturmak tek başına belediyenin yapabileceği bir görev değildir ama belediye de paydaşlardan bir tanesidir. İstihdam anlamında Tokat’ta yeni iş yerlerinin açılması için Tokat’ta ekonominin canlanması için, insanların iş anlamında çalışabileceği yeni iş alanları oluşturabilmek için belediyenin de bir görev yapacağı kanaatindeyim. Biz de bu konuda bir işletme nasıl açılabilir, Tokat’ta istihdam nasıl gelişebilir konusunda Tokat Valiliğimizle sivil toplum kuruluşumuzla özellikle Ticaret Sanayi Odamızla beraber adımlarımız olacaktır.”

Tokat’ta bir inovasyon ve destinasyon çalışması yapacağız

Eroğlu açıklamasında, Tokat turizmi ile ilgili bir destinasyon çalışmasıyla birlikte, inovasyon temelli projeler üreterek, acil koduyla uygulamaya koyacaklarını kaydetti. Eroğlu, “Tokat bugün turizm konusunda tarihi eserleriyle, doğal güzellikleriyle, yeşilliğiyle, havasıyla hatta insanıyla eşsiz illerden bir tanesidir. Bugün Tokat’ımızı bir bütün olarak değerlendirdiğimizde Zile Kalesi, Zile’nin tarihi evleri, Ballıca mağaramız, ilçelerimiz, Niksar’ımızı Danişmentlilere başkentlik yapmış, Sulusaray kaplıcalarıyla Tokat’ımızda Tokat kalemiz, Taşhanımız, Atatürk evimiz gibi birçok eser yine Tokat’ımızdadır. Tokat turizm potansiyelimize sahip, doğal ve tarihi eserlere sahip bir şehirdir. Biz daha da Tokat’ın hem Türkiye’ye tanıtımını hem de Türkiye’den sonra dünyaya tanıtımını sağlamalıyız. Bu konuda bakanlığımızla, valiliğimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla beraber Tokat’ımızı bir turizm eylem planı yapılması kanaatindeyim. Özellikle de Tokat’ımızın Sulusokak dediğimiz mevkisinde burayı bir açık hava müzesine getirmemek için hiçbir neden yoktur. Belki bundan 5 yıl 10 yıl plan dâhilinde bunu yapmak lazım. Bunların adımlarını da inşallah 1 nisan tarihi itibariyle atacağız ve bakanlıklara da projelerimizi ileteceğiz. Valilik bizle berabertak bir çalışma yapıp Sulusokağımızın daha başka bir güzel olduğu, açık hava müzesine bürünmüş, insanların gelip hayranlıkla gezdiği bir mekanı oluşturma anlamında gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Tokat’ın çözülmeyecek hiç bir problemi yoktur

Eroğlu, Tokat’ın çözümü mümkün olmayan hiçbir probleminin olmadığını, trafik başta olmak üzere bir çok sorun için 50 yıllık planlamalar yapacaklarını söyledi. Eroğlu, “Ayrıca trafik ile ilgili de profesyonel bir çalışma yapacağız. Bu işten anlayan akademisyenleri, ekipleri getireceğiz ve başka bir bakış açısıyla Tokat’ta ulaşım nasıl rahat hale gelir, Tokat’ın trafiği nasıl rahat bir şekilde insanlara hizmet verir bununla ilgili bir çalışma yaptıktan sonra da halkımızla bunu paylaşacağım. Hatta gerekirse bir referandum yapacağız. Tokat susuz kalmayacak; Ayrıca suyla alakalı da önümüzdeki 40 – 50 yılları düşünüyoruz. Biz bugünü yarını değil geleceği düşünen bir iktidarız. Şuanda Devlet Su İşleri genel müdürlüğümüzün Tokat işletme suyu ile ilgili başlatmış olduğu bir çalışma vardır. Tahtoba’dan Tokat’a 9 km mesafede olan bu yerle ilgili de belediyemiz bir çalışma yaptı ve önümüzdeki günlerde ihalesi yapıldığından inş Tokat’ın hizmetine ulaşacak bir proje olacaktır. Bugün Tokat’ta bir çok noktada alt yapı hizmetleri yapıldı. Biz de bunları bir masaya yatıracağız ve azami ölçüde bir takım değişikliklerle ve insanımızın en acil sağlıklı bir su içmesi için varsa tehlikeli sağlığa sakıncalı olanları da değiştirip Tokat’ımızın tertemiz bir su içeceği duruma kavuşturacağız” diye konuştu.

Adil, eşit ve yetimin hakkını kimseye yedirtmeyen bir anlayış

Başkan Adayı Eroğlu, verdiği röportajda sözlerini şöyle tamamladı:

“ Bizim anlayışımızla içtimai, sosyal, kültürel belediyecilik ön planda olacaktır. Mevzuatların el verdiği çerçevede her türlü yardımı halkımıza muhakkak ki ulaştıracağız. Bu anlamda mevzuata uymayan hiçbir şeyin arkasında olmayız. Biz adil, eşit, şeffaf ve hukuka uygun bir belediyecilik yapacağız. Kimsenin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Yetimin hakkını da kimseye yedirmeyeceğiz. Bu şehrin yoksulunun sığınabileceği liman biz olacağız. Yaşlının sığınacağı en güvenli liman biz olacağız. Gencin çocukların sığınacağı en sağlam liman yine biz olacağız. Yani herkes benim başkanım diyecek. Herkes takdir ile bizi de kucakladı bize de hizmetler üretti, bizlerin de yüzünde tebessümler oluşturdu diyeceği bir başkan olacağız. Halkımız bize güvensin bize inansın biz onları mahcup etmeyeceğiz. Biz tokatta yerel kalkınmayı yerel hamleyi inşallah 5 yıl içerisinde gözle görünür bir şekilde göstereceğiz. Vatandaşımızı seviyoruz. Milletimizde bizi seviyor. Yunus Emre ‘nin dediği gibi, Sevdik aşık olduk, sevildik maşuk olduk. Her dem yeniden doğarız bizden kim usanası. Her gün yeni şeyler yapan, milletine aşık olan ve milletin de bize inşallah hizmet anlamında aşık olduğu belediyeciliği de tüm halkımızla birlikte onlarla beraber Tokat’ı daha da büyütme gayretinde olacağız. Birlikte yürüdük birlikte yürüyeceğiz.”