Bölgesel Amatör Lig (BAL) 4'üncü grup temsilcilerimiz Tokat Belediye Plevnespor ile Niksar Belediyespor 16'ıncı hafta maçında Tokat Derbisinde karşılaştı. Asrın Felaketi Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilimizi etkileyen depremin ardından yaklaşık bir ay aranın sonrasında Gaziosmanpaşa Stadyumu’nda saat 13.00'da başlayan maçı Çorum bölgeselden Celal Bayraklı düdük çaldı.

Her iki takımda 3'üncü Lig mücadele verdiği grupta yoğun önlemler alındı. İki taraftar grubun takımları maça yoğun ilgi gösterdi. Tokat Belediye Plevnespor’un golünü 14’üncü dakika Ahmet Uzun, Niksar Belediyespor’un golünü 25’inci dakikada Hayri Kıcıkoğlu kaydetti.

MAÇ SONU AÇIKLAMALAR

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 4'üncü grup temsilcilerimiz Tokat Belediye Plevnespor ile Niksar Belediyespor 16'ıncı hafta 1-1 biten maçın ardından Teknik Direktör Onur Karalı ve futbolcular maç hakkında görüşlerini dile getirdiler.

TOKAT DERBİSİNE YAKIŞAN BİR MAÇ OLDU

Niksar Belediyespor Teknik Direktör Onur Karalı “Oyunun genel hakimi bizdik, özellikle ikinci yarı çok fazla girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Biz Tokat'a gelirken %100 kazanmak için geldik, biz oyun oynadık. Rakibin hangi oyunla, hangi oyuncuyla çıkacağını biliyorduk. İyi çalıştık, genele bakıldığı zaman eksik kaldığımız zamana kadar iyi mücadele ettik. Bizler galibiyet. 75 ile 90 dakikalarda hesaplıyorduk. Kırmızı kart gören oyuncumuz olmasaydı belki Buradan 2-1 ya da 3-1 galibiyetle ayrılabilirdik. Oynadığımız oyun o yöndeydi çünkü. Plevnespor’u oyundan düşeceğini tahmin ediyorduk. Bundan dolayı bizler çok dinamik takım olduğumuz için mücadeleyi kazanacağımızı düşünüyorduk. Belediye Plevnespor daha elit ve kaliteli kadroya sahip ama temposu çok düşük bir takım, sonuç 1-1 oldu. Geriden gelip skoru 1-1 yaptığınız için mutluyuz, bundan sonra ipler bizim elimizde.

Tokat derbisine yakışan bir maç oldu. Bundan sonraki süreçte iyi bir mücadelesi vereceğiz maçlarda. Hafta içerisinde oynanacağımız maç için biz takım olarak ona da hazırız, avaraj bundan dolayı da bizde olduğu için, durumu iyiye çevireceğiz. Hakan Doğan'ın alt adelesinde bir batma olduğunu hissetti. Ondan dolayı oyundan çıkardık. Diğer bir oyuncu ise sahadaki çimenlerden dolayı sakatlandı, onu da o şekilde oyundan çıkardık. Bundan dolayı da benim sistemsel oyun tarzımı düşürdü. Bundan sonraki süreçte umut ediyorum ki Niksar Belediyespor kazanacaktır. Bizler gerçekten inançlı takımız. Bizler bu işi sonuna kadar götüreceğiz, asla bırakmadan ilerleyeceğiz. Sıkışan Lig maratondan dolayı yoğun bir tempoda antrenmanlar gerçekleştireceğiz. Takımı bir gün çalıştıracağız salı istirahat vereceğiz. Zaten Çarşamba günü de lig maçı var. Bunların tamamen avantajı bizlerden yana, çok dinamik takımız ve çok dinamik bir şekilde çalışıyoruz. Onu da zaten bu sahada gördük. 25 dakikada 10 kişi oynadık, ona rağmen bir pozisyon verdik. Biz futbolun doğrularını yapıyoruz. İnşallah futbolun gerekliliği de bizler de yana olur. Yine söylüyorum altını çizerek, Niksar Belediyespor'umuzu 3’üncü lige çıkaracağız.” dedi.

“BİR PUANIN BİZLERİ ŞAMPİYON EDECEĞİNE İNANIYORUM“ 

25’inci dakikada Niksar Belediyespor’un golünü kaydeden Hayri Kıcıkoğlu, “Bugün iki takım içinde iyi bir maç oldu. İki tarafta iyi mücadele etti, çok istekli ve çok arzulu iki takım gördük, sahada. Maç 1-1 bitti, iki takım içinde birer puana razı oldu. Takımımız son 25 dakikada 10 kişi mücadele etti. Takım arkadaşlarımız üst düzeyde mücadele ettiler, zemin kötü olmasına rağmen bir puanın bizleri şampiyon edeceğine inanıyorum. Deplasmanda bir puan müthiş bir puandır ama galip gelseydik daha üst düzey olacaktı. İlerleyen haftalarda yeniden lider olacağımızı düşünüyoruz. Uzun bir maç var, kazandığınız takdirde ligi için şampiyon olarak bitireceğiz.” şeklinde konuştu.

“SEZON SONUNDA HAK ETTİĞİMİZ YERDE 3’ÜNCÜ LİGDE OLACAĞIZ”

Tokat Belediye Plevnespor kaptanı Muhsin Polat, “Futbol adına her şeyi takım arkadaşlarımızla birlikte yaptık. Bu tür maçlar her zaman zor olur, bizler elimizden gelen tüm gayreti gösterdik, berabere kalsak da avantaj bizde. Niksar Belediyespor'u evinde yenmiştik, burada ise berabere kaldık. Hiçbir sorun yok yine Lider bizleriz. Sezon sonunda inşallah hak ettiğimiz yerde 3’üncü ligde olacağız. Bundan takım arkadaşlarımın bir şüphesi yoktur, yeter ki bizler bu şekilde oynamaya devam edelim. Bu maçta çok kaçırdık ama olmadı, yapacak bir şey yok. Bazen futbol şansı yanımızda olmadı, bugün. Takım arkadaşlarımızın ve taraftarlarımızın ayağına sağlık.” diye konuştu.

“ŞEHRİN TAKIMI 3’ÜNCÜ LİG'E ÇIKACAK”

Tokat Belediye Plevnespor’un golünü 14’üncü dakika atan Ahmet Uzun ise, “Niksar Belediyespor maçını hafta boyunca çok iyi hazırlanmıştık. Önemli maçlarımızdan bir tanesiydi buydu. Gönül isterdi ki galip gelerek 3 puan hanemize yazdıralım ama olmadı. Ne olursa olsun takım arkadaşlarımızın ayaklarına sağlık, fazlasıyla mücadele ettiler, iyi oynadılar. Bizler devam ediyoruz şampiyonluk yolunu bırakmayacağız. Öyle de böyle de bu takımı şampiyon edeceğiz, bu şehrin takımı 3’üncü Lig'e çıkacak.” açıklamasında bulundu.