Açılışa TOGÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal ŞENOCAK, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet ÖZDEMİR, Müdür yardımcıları, akademisyenler ve öğretmenler katıldı.

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Uğur ADA açılış konuşmasında, iki gün sürecek olan çalıştayın detaylarını paylaştı. ADA, çalıştayın "Genç Öğrenenler" temasıyla düzenlendiğini ve Türkiye'de ikinci sınıfta İngilizce öğretiminin 10 yıldır devam ettiğini belirterek, bu süreçte ortaya çıkan yeniliklerin çalıştay aracılığıyla paylaşılacağını vurguladı. ADA, katkılarından dolayı öğretim üyelerine ve öğretmenlere teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet ÖZDEMİR ise konuşmasında, ülkelerin en önemli faaliyet alanının eğitim olduğunu ve öğretmenlerin kendini geliştirmesini büyük bir önem taşıdığını ifade etti. ÖZDEMİR, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile yapılan işbirliklerinin önemine dikkat çekerek, bu işbirliklerinin anlamlı olduğunu vurguladı. Çalıştay kapsamında sunulacak çözüm önerilerinin yabancı dil eğitimine ve öğrencilere büyük katkı sağlayacağını belirten ÖZDEMİR, üniversiteye işbirlikleri için teşekkür etti.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal ŞENOCAK ise açılış konuşmasında, fakülte bünyesinde uzman araştırmacıların bulunduğunu ifade etti. ŞENOCAK, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birçok konuda işbirlikleri yaptıklarını belirterek, Milli Eğitim Camiasına katkı sağlamak istediklerini dile getirdi. ŞENOCAK, Milli Eğitim'in önerileri doğrultusunda bilimsel araştırmalar yürütüldüğünü de vurgulayarak, işbirliklerinin artarak devam edeceğini söyledi. Konuşmasını tamamlarken, İl Milli Eğitim Müdürü ve Müdür yardımcıları ile öğretmenlere katkıları ve katılımları için teşekkür etti.

Yabancı Dil Olarak İngilizce Öğretimi Çalıştayı ve Öğretmen Atölyeleri, 8-9 Haziran 2023 tarihlerinde devam edecek.