Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 üniversiteye rektör atadı. 

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fatih Yılmaz Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Veysel Eren, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İlhan Yaşar Hacısalihoğlu, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğüne Prof. Dr. Yusuf Baran, Kafkas Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Erol Turan, Sabancı Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Yusuf Leblebici ve  atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, atamaları 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince yaptı. 

Prof. Dr. Fatih Yılmaz kimdir 

Prof. Dr. Fatih Yılmaz 1974 yılında Tokat’ta doğdu. Lisans eğitimini Atatürk Üniversitesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde 1997 yılında tamamladı. Yüksek Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi, İngilizcenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi (MATEFL) alanında 2004 yılında bitirdi. Doktora eğitimini ise 2012 yılında Polonya, Jagiellonian Üniversitesi Filoloji Fakültesinde Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi alanında tamamladı. Prof. Dr. Fatih Yılmaz Jagiellonian Üniversitesi Türkoloji bölümünde 2007-2012 yılları arasında Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. Üniversitemizde Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü, TÖMER Müdürü, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü ve Yabancı Diller Bölüm Başkanı olarak birçok idari görevlerde bulundu. Şu anda Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır. Çalışma alanları: Yabancı Dil Eğitim, Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi, İhtiyaç Analizi ve Kültür aktarımı. Halen lisans ve Lisansüstü eğitim düzeyinde Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi, dil öğretim yöntemleri, Dinleme Eğitimi derslerini vermektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim