Tokat’ta kamu ve özel hastanelerde çocuk kardiyoloji bölümünde doktor olmadığından ötürü çocuklarında kalp sağlığı sorunu bulunan aileler Tokat dışında bir başka şehre çocuklarını götürüp getirmekteler.

            Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Kılıç, Tokat’taki hastanelerde çocuk kardiyoloji doktoru bulunmayışı konusunu gündeme getirdi. Tokatlı hemşehrilerimizden Rıza Ergen’in ilettiği konuya dair bilgi edinen gazeteci Fatih Kılıç, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi bünyesinde çocuk kardiyoloji doktorunun en son 6 yıl önce bulunduğunu, o yıldan buyana olmadığını, zorunlu hizmet için talep edilse de bu zamana kadar görevlendirme yapılmadığını öğrendi. Tokat Devlet Hastanelerinde de bulunmadığını teyit ettirdikten sonra özelde bir bilgi edindi. Tokatlı bir çocuk kardiyoloji doktorunun birkaç ay içinde eğitimini tamamlayacağını, Tokatlı doktorun eşinin de Tokat’ta görev yaptığı ve onun Tokat’ta göreve başlaması için girişimlerde bulunulacağını öğrendi.

            Gazeteci Fatih Kılıç, Tokat hastanelerinde çocuk kardiyoloji doktoru talebini sosyal mecra hesaplarından duyurarak gündemde tuttu. Gazeteci Kılıç’ın paylaşımı şöyle oldu:

            * Tokat'ta bir aile, çocuğunun kalp sorunu nedeniyle Tokat dışında Çocuk Kardiyoloji bölümü bulunan illerden Samsun'a gidiş-geliş yapmakta iken, Tokat'ta da 'Çocuk Kardiyoloji Bölümü olsaydı keşke' deyince...

* Tokat'taki kamu ve özel hastanelerde Çocuk Kardiyoloji Bölümünün olmadığını öğrendik.

* Edindiğimiz bilgilere göre, çocuk kardiyoloji doktoru branşında yılda ancak 1-2 mezun verilirken bu zamana dek Tokat'a kadro düşmemiş. Ancak şimdi bir umut var. Tokatlı bir çocuk kardiyoloji doktoru eğitimini bitirmek üzere. İnşallah Tokatlı doktor, Tokat'a kadrosunu aldırdığı zaman uzun yıllar burada görev yapacaktır.

* Konunun takibinde olacağız.