(Haber-Foto: Fatih Kılıç)

 

Tokat Havalimanı, HAC farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek adaylarımız için güzel bir alternatif ulaşım ağı oldu.

TANITIM TOPLANTILARI MEYVESİNİ VERİYOR

Tokat Havalimanı Müdürü Mustafa Konca, Tokat yeni havalimanı hizmete girdikten sonra sefer ve yolcu sayılarının artırılması adına gayretle çalışıp fikirler üretirken, bilhassa hac ve umre organizasyonu gerçekleştiren seyahat acentalarını toplantıya davet etmiş, Tokat Havalimanını kullanmalarını önermişti. Tokat’ımızdaki hac ve umre organizasyonlarını yapmakta olan seyahat acentaları ile yapılan toplantı ilk meyvesini verdi.

TURHAL VE ERBAALI HACILAR UĞURLANDI

Turhal Gülahsen Seyahat Acentası ve Erbaa Galip Başar Seyahat Acentası, 55 HACI ADAYINI dün Tokat Havalimanından İstanbul’a, oradan da Suudi Arabistan Cidde Havalimanına uğurladı.

Turhal Gülahsen Seyahat Acentası sahibi Mustafa Taşova, hacı adaylarını uğurlama esnasında Tokat Havalimanında gazetemize açıklamalarda bulundu ve memleketimizdeki havalimanını kullanmaktan ötürü mutluluklarını dile getirdi. Aynı zamanda hacı kafilesiyle görevli olarak giden Mustafa Taşova yaptığı açıklamada “seyahat firmamıza davet yapılmış ve havalimanında toplanmıştık. Sağ olsun sayın Müdürümüz bize havalimanını gezdirdi, bilgiler verdi. Biz burayı gördük ki öbür havalimanlarından hiçbir eksiği yok hatta fazlası var. Buradan uçmamızı bizden istediler. Biz de o tavsiye üzerine Merzifon yerine memleketimizi, Tokat Havalimanımızı tercih ettik. Bugün Allah kısmet ederse 55 kişilik grubumuzla Tokat Havalimanından İstanbul yeni Havalimanına geçeceğiz. Akşam 6’da oradan Cidde’ye uçacağız. Tokat Havalimanından kutsal topraklara böylesi bir büyük grupla ilk biz gidiyoruz. Allah’ım sizlere de nasip eylesin.” dedi.

İNŞALLAH BİR GÜN ÇARTIR UÇUŞLAR DA OLUR

Haberi takip eden ve hacıları uğurlayan gazeteci Fatih Kılıç, sosyal mecrasından paylaşımda bulunurken “inşallah, en kısa zamanda Tokat’tan doğrudan doğruya Mekke’ye uçulacak çartır seferleri organizasyonları da yapılacak seviyeye gelinir. Tokat Havalimanı kapasitesine yakışır bir hareketlilik olur nitekim.” temennilerini de yazdı.