Sağlık Bakanlığınca verilen faaliyet durdurma kararı Tokat İdare Mahkemesi'nce kaldırıldı fakat uygulama için Bakanlığın kararı bekleniyor.

Tokat Hekim Platformu hastanenin işlevini yeniden kazanması için bakanlığa bir kez daha çağrıda bulunarak şu ifadeleri paylaştı; “Tokat Medical Park Hastanesinde yaklaşık 4 ay önce yoğun bakımda yaşanan olay neticesinde Sağlık Bakanlığı tarafından ilgili Özel Hastanenin faaliyetine ara verilmiştir.

Olayda sorumluluğu olan şahsın işine olay ortaya çıktığı anda son verilmesine rağmen, olaydan 4 ay sonra Özel Hastanenin faaliyetlerine ara verilmesi binlerce hasta, yüzlerce sağlık personeli ve onlarca doktorun, eczacının ve sağlık hizmeti verenlerin mağduriyetine sebebiyet vermiştir.

Nitelikli sağlık hizmetlerinde aksamaya neden olan bu durum karşısında idarenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen hala ilgili Özel Hastane açılmamıştır.

Tokat Hekim Platformu olarak daha fazla mağduriyete sebebiyet verilmeden, suçun şahsiliği gözetilerek ilgili kurumun ivedilikle hizmete açılmasını talep ediyoruz.

Meslektaşlarımızla dayanışma içinde, konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Değerli Tokat Halkımıza/Kamuoyuna duyurulur.

Tokat Hekim Platformu Yönetim Kurulu

Tokat Tabip Odası Yönetim Kurulu

Tokat Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu

Tokat Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Yönetim Kurulu

Tokat Eczacılar Odası Yönetim Kurulu

Tokat Medical Park Hastanesi Hekimleri.”