Tokat Merkez ve ilçelerinde sportif faaliyetler yürüten spor kulüpleri içinde İLK KADIN BAŞKAN Erbaa’dan çıktı. Erbaa’da Sonuç Akademi Spor Kulübü Başkanlığını üstlenen Nesrin Ün Özsayın, Tokat’ın ilk kadın başkanı oldu.

Spor Kulübü Başkanlığını üstlenen Nesrin Ün Özsayın, gazetemize açıklamalarda bulundu.

18 yıldır beden eğitimi öğretmenliği yapan Sonuç Akademi Spor Kulübü Başkanı Nesrin Ün Özsayın, tekwando ile başladığı spora futbolcu ve futbol hakemi olarak devam etti. 458 profesyonel maçta görev alırken Süper Lig’de de görev yaptı. 2000 yılında FİFA Yardımcı Hakemi olarak 5 ülkede uluslararası maçlar yönetti ve 16 yıl aktif olarak görev aldı.

TOKAT’IN İLK KADIN KULÜP BAŞKANI

18 yıldır beden eğitimi öğretmeni olarak Erbaa ilçemizde görev yapan Nesrin Ün Özsayın, 2022 yılında kurulan ve 11 Mart 2023 tarihinde Genel Kurulunu yapılan Sonuç Akademi Spor Kulübü Başkanlığı’na seçildi, takımın yönetim kurulunun yarısı da kadın üyelerden oluşmakta. Kulübün kanun ve yönetmelikler doğrultusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı, İl ve İlçe Müdürlükleriyle koordineli bir şekilde gençlerimize en iyi hizmeti verebilmek üzere Başkanlığı üstlenen Nesrin Ün Özsayın, “gençlerimizin istediği branşlarda spor yapmasına imkân sağlamak, sporu yaygınlaştırmak, geçlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak temel hedeflerimiz arasında. Yıllarca sporun içinde yer alan biri olarak 30 yıllık tecrübelerimi gençlere yönetim ve üyelerimizle birlik içinde aktarmak istiyoruz. 30 yıldır sporun içinde olan birisi olarak milli takıma oyuncular kazandırdım ve yüzlerce gencimize öncülük ederek meslek edindirdim.” dedi.

GENÇLERİMİZİN İSTEDİĞİ BRANŞLARDA SPOR YAPMASINA İMKÂN SAĞLAMAK

Sonuç Akademi Spor Kulübü Başkanı Nesrin Ün Özsayın, 2022 yılında kurulan kulübün 11 Mart 2023 tarihinde genel kurulunu yaparak Başkan seçilmesinin kendisini onurlandırdığını belirtirken “tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Amacımız kanun ve yönetmelikler doğrultusunda Gençlik ve Spor Bakanlığımız, İl ve İlçe Müdürlüklerimizle koordineli bir şekilde gençlerimize en iyi hizmeti verebilmektir. Gençlerimizin istediği branşlarda spor yapmasına imkân sağlamak, sporu yaygınlaştırmak, geçlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak temel hedeflerimiz arasındadır. Tek bir branşta ilerlemek yerine birçok branşta gençlerimize spor yapma imkânı sağlamak istiyoruz. Branşlarda uzmanlaşan gençlerimize sporla meslek edinmek isteyenlere de yol açmak, yardımcı olmak yine hedeflerimiz arasındadır. Bir aile ortamında, birlik ve beraberlik içinde hedeflerimize ulaşmak için mücadele etmeyi, spor camiasında varlığımızı sürdürmeyi istiyoruz.” dedi.

TOKAT VE ERBAA’NIN İLK KADIN SPOR KULÜBÜ BAŞKANLIĞINI ÜSTLENDİM

Başkan Özsayın açıklamasını bitirirken “Yönetimde bulunan tüm arkadaşlarım yüksek lisans mezunu, lisans mezunu ve üniversiteye devam eden arkadaşlarımızdan oluşmaktadır. Yönetim kurulumuzun yarısına yakını kadın üyelerimizden oluşmaktadır. Bununla beraber resmi bir kulübe bir kadın olarak başkan olarak, bir ilke imza atıp Tokat ve Erbaa’nın ilk Kadın Spor Kulübü başkanlığını üstlendim. Bu süreçte bize destek olan, bize yol gösteren tüm kıymetli büyüklerime ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sonuç Akademi Spor Kulübü kuruluşu tüm sporseverlere, gençlerimize ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.