CHP’li Kurtgöz, yaptığı yazılı açıklamada, önümüzdeki yıl yapılacak seçimler öncesi çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. Partisinin tüm kademesinin sokakta olduğunu söyleyen Kurtgöz, “Vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz, onların sorunlarını dinliyoruz. Partimizin çözüm önerilerini kendilerine anlatıyoruz. Milletimiz artık değişiğim istiyor. Hükümetin artık sadece kendi koltuğunu koruyabilmek için sunduğu projelere inanmıyor. Gittiğimiz her yerde partimize yönelik büyük bir ilgi var. Bu ilgi sandığa yansıyacak, Tokatlı hemşerilerimiz en güçlü desteği partimize verecek” dedi.

Kurtgöz, AK Parti döneminde Tokat’a verilen birçok sözün yerine getirilmediğini ve problemlerin artarak sürdüğünü belirterek, “Tokat’ın sorunlarını çok iyi biliyoruz. Vatandaşlarımız zaten bu problemleri dile getiriyor. Tokat’ın sorunları ancak CHP iktidarında çözülür” diye konuştu.

CHP’nin seçim vaatleri arasında bulunan Aile Destekleri Sigortası’nın iyi anlatıldığı zaman kadınlar tarafından çok beğenildiğinin altını çizen Kurtgöz, şunları söyledi: “Aile Destekleri Sigortasını en ücra köyümüzden ilçemize kadar her yerde anlatıyoruz. Kadınlar, Aile Destekleri Sigortası’nı çok sevdi. Özellikle evde ve tarlada çalışan, hiçbir sosyal güvencesi olmayan kadınlarımıza Aile Destekleri Sigortası umut oldu. Sahada kadınlarımızın CHP politikalarını dikkatlice dinlenmesi, televizyondan, internette Sayın Genel Başkanımızın söylemlerini takip ediyor olması ve biz daha bir şey demeden ‘Kılıçdaroğlu, parayı kadınların hesabına yatıracakmış, biz biliyoruz’ demesi bizi çok fazla umutlandırıyor. Çünkü toplum artık kimin umut olduğunu çok iyi biliyor. Kimse merak etmesin geliyor, gelmekte olan”