Tokat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Bekir Fındık tarafından yapılan açıklamada, İşgücü Piyasası Araştırması'nın Tokat'ta Haziran ve Temmuz aylarında gerçekleştirileceği belirtildi. Bu araştırmanın, istatistiksel verilerin derlenmesi ve işgücü taleplerinin belirlenmesinde kullanılacağı, ayrıca işverenlere daha iyi hizmet sunulmasına yardımcı olacağı vurgulandı.

Açıklamaya göre; araştırma süreci, 5 Haziran-14 Temmuz 2023 tarihleri arasında düzenlenecek ve ziyaret edilen işverenlere 2023 Yılı İşgücü Piyasası Araştırması Bilgi Formu'ndaki sorular yöneltilerek yanıtlar toplanacak. Bu veriler, Tokat İş Kurumu İl Müdürlüğü, Erbaa İŞKUR Hizmet Merkezi ve Turhal İŞKUR Hizmet Merkezi tarafından kullanılarak 2023 Yılı Tokat İli İşgücü Piyasası Araştırması Raporu oluşturulacak. Türkiye genelinde 81 ilde gerçekleştirilecek olan bu araştırma raporları, istihdam politikalarının belirlenmesinde önemli bir kaynak olacak.

Aynı zamanda, rapordaki verilerin Tokat İŞKUR tarafından açılacak kurs ve programların hangi mesleklerde düzenleneceği konusunda yol gösterici olacağı belirtildi. İşgücü Piyasası Araştırması'nın amacı, işgücünün yapısı ve sektörel ihtiyaçların belirlenmesi için bilgi toplamak ve işgücünün yetiştirilmesine yönelik programları geliştirmek.

Tokat İŞKUR İl Müdürü Fındık, İşgücü Piyasası Araştırması kapsamında sahada görev alacak iş ve meslek danışmanlarına destek olacak işverenlere şimdiden teşekkür ederken, araştırmanın il ve ülke için faydalı sonuçlar sağlamasını temenni etti.