Haber-Fotoğraf: Seda Batur

 

Tokat’ta iş insanı hemşehrimiz Mehmet Emin Atmaca, kentlilik bilinciyle fertlerin bir araya geldiği, şehre dair fikirleri, görüşleri dillendirdiği, istişare edebildiği sivil bir meclis oluşturmak için bundan iki yıl öncesi başlattığı bir çalışma kamuoyuna duyuruldu. Tokat İstişare Heyeti olarak WhatsApp grubune eklenen hemşehrilerimiz 20 Ocak Cuma günü akşamı Tokat Öğretmenevi Salonu’ndaki buluşmasıyla varlığını bildirdi.

Tokat İstişare Heyeti’nin toplantısında yer alan gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Kılıç, sosyal mecra hesabından yaptığı paylaşım ile bilgiler aktardı. Gazeteci Kılıç’ın paylaşımı şöyle oldu:

* Kadim şehrimiz Tokat için hemşehrilerimizin oluşturduğu TOKAT İSTİŞARE HEYETİ varlığını kamuoyuna duyuracak toplantısını bu akşam Tokat Öğretmenevi Salonu'nda gerçekleştirdi.

* İş insanı hemşehrimiz Mehmet Emin Atmaca'nın iki yıl öncesi yüz yüze görüşmeleri ile niyetini, vizyonunu anlatarak oluşturduğu topluluk gün be gün sayısını artırmakta.

* Tokatlıların gökkuşağı gibi rengarenk yapısını memleket sevgisiyle, toplumsal yarar odaklı ortak paydada buluşturan, sohbet ettiren, fikir ve proje üreten, dert dinleyen, çözüm için köprü olan, gerekeni sözlü ve yazılı metinlerle erklere ulaştırmayı gaye edinmiş Tokat İstişare Heyeti'ne dair bilgiler kamuoyuna paylaşılacak.

* Şehrimiz için hayırlara vesile olsun inşallah.”