Tokat İstişare Heyeti’nde Mehmet Atmaca ile birlikte Fahri Delen, Hüseyin Uçar, Murat Şahin, Ömer Faruk Sönmez, Adem Öz, Fatih Kılıç, Ömer Al, İsmail Aydın, Metin Yamçici bulundular.

YÜZÜ GÜLEN İNSANLAR, MÜKELLEFLER

            İlimiz iş insanlarından Mehmet Emin Atmaca öncülüğündeki Tokat İstişare Heyeti’nin Tokat Defterdarı Aliaddin Karpınar’ı ziyaretinde saha temaslarının önemine vurgu yapıldı. Tokat genelinde 7440 sayılı Yapılandırma Yasası’ndan yararlanabilecek 39 bin 700 borçlu vatandaştan hali hazırda yüzde 42’sinin (14 bin 735) yapılandırmadan faydalanmak üzere müracaatlarının olduğu, yasanın son gününe kadar bu rakamı daha da yukarıya taşıyacak çalışmaların yürütüleceği belirtildi. Bu fırsatın değerlendirilmesini isteyen Defterdar Karpınar “borçlarını ödemiş, yüzü gülen, çayını kahvesini içmek için ziyaret ettiğimiz mükellefimizin olmasıdır gayemiz” ifadelerini kullandı.

İSTİŞARE HEYETİ TOKAT’IN HYDE PARK’I

            Tokat Barosu Başkanı Av. Volkan Bozkurt’a gerçekleştirilen ziyarette Tokat için birlik, beraberliğin önemi vurgulandı. Tokat İstişare Heyeti için özgür ve özgün fikirlerin gündeme getirildiği bir mecra olmasından ötürü Londra’daki ‘Hyde Park’ örneği gösterildi. Nasıl ki Tokat Barosu avukatlar için Hyde Park gibi tüm fikirlerin dile getirilebildiği, kimsenin fikirlerinden ötürü dışlanmadığı, yargılanmadığı bir yer ise Tokat İstişare Heyeti’nin de Tokat’ın Hyde Park’ı gibi görülebileceği dillendirildi.

(Haber-Fotoğraf: Mustafa Işık)