Haber-Fotoğraf: Fatih Kılıç

 

Yurdumuzu 06 Şubat Pazartesi sabahı Kahramanmaraş Pazarcık merkezli sarsan iki büyük depremin yaralarını sarmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında seferberlik misali çalışılırken, Tokat’ta Tokat Belediyesi Kent Konseyi kurduğu Deprem Çalışma Grubu ile depremden mağdur olanlara yardım ellerini uzattı.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İlçe Belde Belediyeleri ile Adıyaman Gölbaşı’nın deprem yaralarının sarılmasındaki koordinatörlükleri devam ederken Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Çalışma Grubu öncüleriyle birlikte geride bıraktığımız hafta sonu Pazar günü Malatya ve Adıyaman Gölbaşı’na günübirlik ziyaret gerçekleştirildi.

İSTİKAMET ADIYAMAN GÖLBAŞI

Tokat Kent Konseyi öncülüğünde, Malatya ve sonrasında Adıyaman Gölbaşı'nda gözlemlerde bulunmak, hasbihal etmek, yaralı gönüllere dokunmak, acıları paylaşmak üzere 05 Mart Pazar günü sabah saat 06.30’da Tokat Cumhuriyet Meydanı’ndan yola çıkıldı. Tokat Belediyesi otobüsü ile gerçekleştirilen ziyaret öncesi kısa bir selamlama konuşması yapan Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz “biliyorsunuz zor günlerden geçiyoruz. Ülkemiz büyük bir deprem geçirdi. 13,5 milyon insan bundan etkilendi ama Türk Milleti gerçekten necip bir millet, asla yalnız bırakmadık onları. Tokat da Darun Nasr, yardım edenler şehri, biz adımıza layık olarak bir olduk, beraber olduk, hep beraber Adıyaman Gölbaşı ile acıları paylaştık, ekmeğimizi bölüştük onlarla. Ve gerçekten onlar bize çok minnet duyuyorlar ama hiç duymalarına gerek yok çünkü biz bir milletiz. Dolayısıyla bugün de acılarını paylaştığımız kardeşlerimizi görmeye gidiyoruz. Tokat Kent Konseyi olarak biz inşallah oradaki kardeşlerimize yemek ikram edeceğiz. Çocuklara Hacivat Karagöz oyununu oynatacağız, oyuncaklar, kitaplar aldık onlara. Yolculuğumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi. Başkan Gürbüz, aynı araçla Tokat Belediyesi personelinin nöbet değişimi için gittiğini de belirtti ve tüm personele fedakârca çalışmalarından ötürü teşekkürlerini dile getirdi.

MALATYA’DA AFAD MERKEZİ ZİYARETİ

Tokat’tan yola çıkan Kent Konseyi ekibi ilk ziyaretini Malatya’da AFAD Merkezine yaptı. Burada, bir dönem Kent Konseyi bünyesinde Tokat Arama Kurtarma Ekibi (TAKE) kurulmasına öncü olan ve sonrasında AFAD kadrosuna geçerek hali hazırda Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı olarak görev yapan Dr. Sadi Ergin ile buluşuldu. AFAD Merkezinde bir araya gelinen Dr. Sadi Ergin ile sohbet edildi. O zorlu günleri, milletimizin yaraları sarmadaki yardımlaşma tutkunluğu dinlendi. Tokat'taki görev sürecinde, Kent Konseyi bünyesinde ilk Arama Kurtarma ekibini kurmuş, Van depreminde TAKE ekibiyle yer almış, saha deneyimini bürokratlığıyla perçinlemiş olan Dr. Sadi Ergin Tokatlıların deprem yöresine desteklerine teşekkürlerini dile getirdi ve şehrimize bol bol selamlarını iletti. Aynı zamanda, Malatya’da Koordinatör Vali olarak bulunan Van Valisi Dr. Ozan Balcı ile de selamlaşma oldu.

ADIYAMAN GÖLBAŞI ZİYARETLERİ

Tokat Kent Konseyi ekibi daha sonrasında Adıyaman Gölbaşı’na geçti. Deprem sonrası Adıyaman Gölbaşı'da koordinasyon ile görevlendirilen Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ve Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile buluşuldu. Tokatlının Darun Nasr şehrine yakışır şekilde yardımda üzerine düşeni yaptığı vurguladı. Vali Hatipoğlu, “yapılanlar karşısında Tokat Valisi olmaktan gurur duydum" dedi.

ORDU ALTUNORDU BELEDİYE BAŞKANI AŞKIN BAŞKAN'DAN SELAM VAR

Adıyaman Gölbaşı'nda Tokat'ımızın konuşlanmış olduğu gibi, Ordu merkez Altunordu Belediye Başkanı Tören Aşkın de ekibiyle birlikte orada yaraları sarmak için seferber olmakta. Tokat'ta, hemşehrimiz Zeyid Aslan'ın vekilliğinde danışmanlığıyla Tokatlıların yakınen tanıdığı, Tokatlı saydığı ortamda Aşkın başkan ile sohbetimizde yörenin biran önce toparlanması için Tokat ile omuz omuza görev yapıyor olmaktan mutluluğunu dile getirdi, hemşehrilerimize de bol bol selamlar gönderdi.

ORHAN HOCA GÖLBAŞI'DA TAKIMI KURMUŞ

Tokat Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü Psikososyal Destek Merkezinde çocukların vakitlerini geçirebileceği, ev hanımlarının el işi yapabilecekleri Merkez büyük bir yoğunluk yaşatıyor. Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü Futbol Takımı Antrenörü Orhan Akdağlı da gönüllü olarak Gölbaşı'na gelerek çocukların futbolla vakit geçirmelerini sağlıyor. Hemen futbol takımı kurdu onlarla antrenmanlar yapmakta. “Bir gün Tokat'ta yahut Gölbaşı'da iki şehrin çocukları dostluk maçında buluşur inşallah.” dedirtti.

PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZİ,

KONTEYNERKENT ZİYARETİ

ÇOCUKLARA KARAGÖZ OYUNU

Adıyaman Gölbaşı'nda KONTEYNER KENT'te yaşamda yerinde görüldü. Ailelerin o dehşet gününün hemen sonrası yanı başında gördükleri Tokatlılara hissiyatları dinlendi. Tokat'ta da misafir olmaya davet edildi. Hemşehrimiz Kemal Atangür Hacivat - Karagöz oyunu ile hayal perdesini Gölbaşı'nda kurdu. Adıyamanlı çocuklar Hacivat - Karagöz ile güzel bir akşam yaşadılar.

GÜNÜN MESAJI MUHTARLARDAN: ADI-TOKAT OLSUN

Gölbaşı Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Mehmet Kirpi ile ziyaret ekibindeki Tokat Alipaşa Mahallesi Muhtarı Kemal Öğüt günün mesajını verdiler. Adıyamanlı vatandaşlarımız ile sohbette "BİZ İKİ ŞEHİRLİ OLDUK. Nasıl ki çifte vatandaşlık var, çift şehirli de olur artık, ADI-TOKAT olur, Adıtokatlıyız deriz" dendi.

GÜN SONU NOTU

Ziyaretler vesilesiyle günün sonunda düşülen bir not oldu ve “ilimizin iki öncü yöneticisi Sn. Vali ve sn. Başkan, Adıyaman Gölbaşı'nda görüp yaşadıkları ile TOKAT'IMIZIN AFETLERE KARŞI TEDBİRLERİNİ ALMAKTA, ALDIRMAKTA BUNDAN SONRA DAHA KARARLI OLACAKLARDIR.” İfadeleri kayda geçti.

“İYİLİK YAPMAK İYİDİR”

Gün boyu süren ziyaretlerin ardından saat 19.30’da Adıyaman’dan Tokat’a doğru yola çıkıldı. Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz günün sonunda dönüş yolundaki konuşmasıyla hissiyatlara tercüman oldu ve “günümüz dolu dolu geçti. İyilik yapmak iyidir. Beni en çok mutlu eden husus, çocukların mutlu olduğunu görmekti. Kemal Atangür beye ayrıca teşekkür ediyorum. Adıyaman’daki kardeşlerimize yemek ikramında bulunduk, ayrı bir tat sunduk. Tokat’tan hayırseverlerimizin gönderdikleri, oyuncaklar, hikaye kitapları onları çok mutlu etti.” diyerek emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerini belirterek konuşmasını sonlandırdı.

GEZİ HAKKINDA YAZILANLAR

Ziyaretin akabinde, ekipteki isimlerden Mahmut Hasgül şu notu yazdı:

“Gölbaşı, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Mehmet abi anlatıyor. ‘Depremden sonra ilk yardım paketleri Tokat’tan geldi. Paketlerin arasında küçük bir poşet vardı. Poşetin içinden 1 kilodan biraz fazla bulgur, yüz gram kadar çay, bir tabak şeker ve bir pusula çıktı. Pusulada şöyle yazıyordu. 'Geçmiş olsun. Allah inandırsın, evde sadece bunlar vardı. Kusura bakmayın. Bir aileyi Tokat’ta evimde misafir edebilirim. Dualarım sizinle.’ Bizi en çok duygulandıran yardım paketi bu oldu.”

Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Banaz’ın yazdıkları şöyle oldu:

“Adıyaman Gölbaşı’na dünkü yaptığımız ziyaret için öncelikle Abdullah Gürbüz başkanımıza, Selahattin Kelemci başkanımız, emeği geçen katkı sunan, katılan, tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Herkesten Rabbim razı olsun. Allah bir daha bu acıları yaşatmasın milletimize.”

Hacivat Karagöz ustası Kemal Atangür de şunları yazdı:

“Hakikaten çok güzel,  çok yerinde bir organize idi. Katkı sağlayan biri olarak hem Abdullah hocama, hem Selahattin başkanıma ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çok sıkıntılı olduğumuz şu günlerde bu aziz milletin kenetlenmesi harika bir durum. Yaşasın ülkemiz, Yaşasın devletimiz, Yaşasın milletimiz.”