Programa Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Özköse, Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, Süleymaniye Cami Müezzini Davut Avcı, Türkiye Kur’an-ı Kerim ve Ezan Okuma Birincisi Hasan Çakmak, sivil toplum gönüllüsü Ekrem Özer, din görevlileri ve halk katıldı.
Prof. Dr. ÖZKÖSE konuşmasında; “Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de Çanakkale Zaferidir. Bugün burada bir kez daha Türk’ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Çanakkale Savaşları, yüzyılımızın en büyük savaşlarından birisidir.
Çanakkale, öyle bir mücadeledir ki, asırlardır yorgun düşmüş bir milletin, varlığını, bağımsızlığını devam ettirme savaşıdır. Çanakkale Savaşına baktığımızda kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden tüm insanımız bu savaşta bir şekilde rol almış ve vatanı canı pahasına savunmuştur. Çünkü Vatan dediğimiz bu toprak, diyeti ağır ödenmiş bir topraktır. Bana deseler ki, Çanakkale’yi üç kelimeyle anlatın. Derdim ki, geldiler, gördüler ve döndüler.
Çanakkale müdafaası yapılmış ve kazanılmıştır. Bu zaferin Türk tarihi içinde ayrı bir yeri vardır. Atalarımız üzerlerine düşeni kat kat fazlası ile yerine getirmişlerdir. Vazife onlar için bitmiş lakin bizim için başlamıştır. Bizler Çanakkale'de kanını seve seve akıtmış şanlı ecdadımızın ne için şehid olduğunu her zaman hatırlamalı ve gelecek nesillere bunu her fırsatta anlatmalıyız.
Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla yad ediyoruz. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki; temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Türk Gençliği ve tüm Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza edilecektir. Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, milli mücadeleye iştirak etmiş olan büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum” dedi.
Programda misafir hocalar tarafından ilahi ve kaside okundu, çorba ikramı ve Prof. Dr. Özköse tarafından yapılan dua ile sona erdi.