Haber-Seda Batur

 

12 Eylül 2022'de başlayan 2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci dönemi bugün sona erdi. Tokat’taki birçok okul gibi Gazipaşa İlkokulu öğrencileri de karne heyecanı yaşadı. Gazipaşa İlkokulu'nda yapılan törene Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ile Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürü Levent Özil ve Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir katıldı.

VALİ HATİPOĞLU, “YAVRULARIMIZDAN SEVGİ VE İLGİYİ ESİRGEMEYİN”

Vali Numan Hatipoğlu, öğrencilere ve öğretmenlere güzel bir ara tatil dilediğini söyleyerek, “Çocuklarımız bizim her şeyimiz, geleceğimiz. Bu anlamda bu coşkulu günde bir arada olmak büyük mutluluk. Gazipaşa İlkokulunda öğrencilerimizin sevinçlerini paylaştık. Kendilerine iyi tatiller, sağlık ve huzur diliyorum. Ailelerine de buradan selam ediyorum. İnşallah tekrar ikinci yarıyıl için görüşeceğiz. Emeklerinden ve çabalarından dolayı öğretmen arkadaşlarımıza, idarecilerimize çok teşekkür ediyor, öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum.

Başarı, sadece akademik değil aynı zamanda öğrencilerimizin her alanda kendilerini yarınlara daha iyi bir şekilde hazırlamalarından geçiyor. İyi insan olmak, iyi yurttaş olmak en temel görevimiz olmalı. Bu olduğu takdirde başarı da kendiliğinden gelecektir.

Başarısı şuan itibariyle yeterli olmayan öğrencilerimizin çok daha fazla çalışarak, geleceğe daha emin adımlarla yürüyerek çok daha başarılı olacağına inanıyorum. Bizim, millet olarak gençlerimizden beklentimiz kendilerini geliştirerek, alın teri dökerek, çaba harcayarak kendi yarınlarını inşa etmeleridir. Bu durumda hem ülkemiz daha iyi olacak hem de geleceğimiz emin ellerde olacaktır.

Kıymetli velilerimiz, biliyoruz ki öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte eğitimin ne kadar önemli ve gerekli bir süreç olduğunun farkında olarak siz de çok yoruldunuz. Devletimiz de bütün birimleriyle eğitimin daha sağlıklı gerçekleşebilmesi için hassasiyetle çalışmaktadır. Bütün bu emeklerin sonuç verebilmesi için çocuklarımızın sevgi ve ilgiyle beslenmesi gerekmektedir. Eğitim uzun soluklu, değişken ve ürünleri çok sonradan ölçülebilen bir süreçtir. Çocuğunuzun şu an içinde bulunduğu olumsuzluklardan dolayı sevgili yavrularımızdan sevgi ve ilgiyi esirgemeyin. Bir gün gelecek çocuklarımızın her biri kendilerini gösterebilecekleri bir alan mutlaka bulacaklardır.

Eğitim camiamıza, sevgili öğrencilerimize, kıymetli ailelerimize mutlu ve keyifli tatiller diliyor, yeni döneme sağlıkla kavuşmamızı temenni ediyorum” dedi.

BAŞKAN EROĞLU, “ÇOCUKLARIMIZ BİZİM GELECEĞİMİZ”

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise “Öğrencilerimiz yapmış oldukları çalışmalar ve başarılı sınavlarının sonucunda emeklerinin karşılığı olarak karnelerini aldılar. Görüyorum ki hepsinde büyük mutluluk var. Hepsinin gözlerinden öpüyorum. Tatilde bol bol dinlenmelerini, dinlenirken kitap okumalarını, aileleriyle bol vakit geçirmelerini talep ediyorum. Ve ikinci döneme bomba gibi başlamalarını temenni ediyorum. Maşallah çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onlar ne kadar başarılı olursa biz o kadar mutlu oluruz. Onların başarısı ülkemizin başarısı, onların gayreti ülkemizin gayretidir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere karneleri takdim edildi ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

İkinci dönem, 06 Şubat 2023 Pazartesi günü başlayacak ve 16 Haziran 2023 Cuma günü sona

erecek.