Tokat İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Umre programları kapsamında; İl Müftüsü Abdullah Pamuklu’nun kafile başkanı olarak gideceği Özel Tokat Umre 3 Turu ile doğrudan Tokat Havalimanından Medine Havalimanına inecek 170 kişi, Servisli 15 günlük 13. Tur ile 49 kişi ve Servisli 24 günlük 8. Tur ile 86 kişi, toplamda 305 umreciye seminer düzenlendi. 
Karşıyaka GOP Merkez Camii Mehmet Emin Saraç konferans salonunda düzenlenen seminer, Alipaşa Camii Müezzin Kayyımı Ahmet Hüdai Karakuran’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Akabinde İl Müftü vekili Cabir Çelik seminerin açılış konuşmasını yaptı. 
Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet Emin Kılıç "İbadet Bilinci ve Umre İbadeti ile Ana Hatlarıyla Umre Menasiki" konularında katılımcılara bilgi verdi. 
Umrenin önemi ve fazileti konusunda konuşan İl Müftü vekili Çelik: "Bütün ibadetlerde olduğu gibi umre ibadetinde de ilk şart Allah rızası olmalıdır. Yüce Rabbimiz bir ayette “Haccı da, umreyi de Allah için tamamlayın.” buyurmaktadır. Umre ibadetini gerçekleştirenler için ise Sevgili Peygamberimiz "Umre ibadeti, daha sonraki bir umreye kadar işlenecek günahlara kefârettir. Bu bağlamda, Rabbim yapacağınız umre ibadetini kabul eylesin. Cümle günahlarımızı affeylesin. Peygamberimizin müjdesine nail eylesin." dedi. 
Seminerde Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Yusuf Yalçınkaya tarafından "Umre İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci ve Temel Sağlık Bilgileri" konularında umreci adaylarına bilgiler verildi.
Sunumlar arasında umrecilerin moral motivasyonunu güçlendirmek amacıyla grup görevlileri; Mehmet Ali Çağlar, İsmail Işıdan, İbrahim Uslu ve Siyami Yıldırım tarafından ilahiler okundu. 
Son olarak, İl Vaizesi Hacer Yıldız Abatay tarafından kadın umrecilere yönelik yapılan özel ders ile seminer sona erdi.