Server Yaşam Vakfı’nın Türkiye genelinde organize ettiği Tokat Deha Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, İl Müftülüğü, Tokat Çevre ve Kültür Derneği ve İnsan Değişim ve Fayda Derneği’nin destekleriyle düzenlenen “HAYDİ ÇOCUKLAR CAMİYE” projesi ödül töreni gerçekleştirildi. Geçtiğimiz hafta sonu ödül programı düzenlenen yarışmada camide cemaatle namaz kılarak puan toplayan çocuklar ödüllendirildi. Ödül törenine TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Tokat Milletvekili Av. Yusuf Beyazıt, Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ali Çalışkan, Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, dernek üyeleri, çocuklar ve aileleri katıldı. “Cami Gülleri” diye adlandırılan yarışmacı öğrencilerin her birine ayrı ayrı ödüllerin sunulduğu program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Meali Şerifi ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Deha Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Av. Necmettin Bektaşoğlu şunları söyledi:

“Bu sene 7. Düzenlediğimiz Haydi Çocuklar Camiye Projesine Türkiye geneli 140.385 , Tokat genelinde ise 2.594 çocuğumuz kayıt yaptırmıştı. Okulların ara tatillerinde yapmayı adet edindiğimiz 6-13 yaş arası kız ve erkek çocuklarımıza yönelik projemiz 25 Ocak çarşamba günü sabah namazı ile başlayıp, 3 Şubat Cuma günü yatsı namazı ile sona ermiştir. Toplamda 10 gün süren projede çocuklar namaz kılarak puan kazanmışlardır. Proje sonunda “380 ile 450 arası” puan kazanan kız çocukları ile “400 ile 450 arası” puan kazanan erkek çocukları içerisinden, kura ile yapılan çekilişte Akıllı Saatler verildi.

Biz Tokat Deha Gençlik olarak projenin il yürütücüyüz ve merkezi ödül alamayan fakat namazlarının büyük çoğunluğunu kılmış çocuklarımızın tamamına kura çekimi olmaksızın ödül veriyoruz. bugün burada ve yarın diğer tüm ilçelerimizde Tokat Deha Gençlik ve İzcilik Kulübü olarak "300 ile 450 arası" puan kazanan BÜTÜN kız ve erkek çocuklarımıza ayrıca il ödülü vereceğiz.

6-13 yaş arası kız ve erkek çocuklarımıza namazı sevdirmek, camide cemaatle namaz kılmayı sevdirmek ve bu alışkanlığı hayat tarzı haline getirmelerini sağlamak amacıyla düzenlediğimiz projemizde Yavrularımızı motive ederek cami kültürüyle tanıştırma, dini bilgilerini güvenilir birer kaynak olan cami imamlarımızdan tamamlatma, gündelik hayatlarında bu çerçevede hareket ederek iyi ve güzel ahlaklı birer insan olmaları yönünde çalışmalar yürüttük.

Bugün burada Tokat Merkezden yarışmamıza katılan ve puan barajını geçen 550 kayıtlı yarışmacımızın,yarın da tüm ilçelerimizde camilerde programlar düzenleyerek diğer yarışmacılarımızın TOPLAMDA 1000 çocuğumuza bizden kazandıkları ödüllerini dağıtacağız. İnşallah bu başlangıç daim olur ve gerçek ödülleri hesap gününde Allah c.c. den alanlardan oluruz. Projemize iştirak eden tüm çocuklarımıza, tamamen gönüllülük esasıyla ve Allah Rızası için evlatlarımıza sahip çıkan din görevlilerimize, projemize destek veren başta İl müftülüğümüz, Tokat Çevre ve Kültür Derneğimiz ve İnsan Değişim ve Fayda Derneğimiz olmak üzere tüm resmi kurum yetkililerimize, sevaba ortak olma gayesiyle çocuklarımıza destek olan anne ve babalarımıza ,sabırlı cami cemaatimize ve ödüllerimize katkı sağlayan sponsorlarımıza ki onların destekleriyle çocuklarımızı sevindirebiliyoruz canı gönülden tesekkür ediyor, yavrularımızı tebrik ediyorum.” Dedi.

Ödül töreninde konuşan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Tokat Milletvekili Av. Yusuf Beyazıt, “Minik kalpleriyle, kocaman yürekleriyle, camilerimizin çiçekleri, çocuklarımızın "Haydi Çocuklar Camiye" ödül töreninde mutluluklarına ortak olmak için buradayız. Namazları, duaları, Kur'anları ebedi olsun inşallah. Hocalarından, ailelerinden, yetişmelerinde emekleri olan herkesten Allah razı olsun” dedi.

Tokat Milletvekili Mustafa Arslan ise, “Türkiye Genelinde bu yıl 7. si organize edilen ve ilimizde Tokat Deha Gençlik Spor Ve İzcilik Kulübü tarafından düzenlenen "Haydi Çocuklar Camiye" Programının ödül töreninde geleceğimiz, evlatlarımız ve kıymetli aileleri ile birlikteyiz. Bu güzel ve anlamlı programın hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Karşıyaka Gaziosmanpaşa Merkez Caminde kılınan öğle namazı sonrasında, cami altında bulunan Mehmet Emin Saraç Konferans salonunda düzenlenen program projeye katılan çocukların ödüllerini almasıyla sona erdi.